Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nije bio u stanju letjeti'

Je li odveo zrakoplov na posljednji let? Slomila ga ženina odluka da se odseli

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Supruga pilota nestalog Boeinga 777 odlučila ga je napustiti,a ta je odluka slomila čovjeka koji je upravljao malezijskim zrakoplovom. Barem tako tvrdi jedan od njegovih najbiližih prijatelja.

Je li pilot nestalog malezijskog zrakoplova, let MH370, zaista odlučio odvesti zrakoplov na posljednju vožnju možda nikada nećemo saznati, ali jedan od njegovih najboljih prijatelja tvrdi da Zahari Ahmad Šah nije bio u stanju letjeti, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Njemački borbeni zrakoplovi Eurofighter Burno iznad Baltika Njemački borbeni zrakoplovi presreli rusku letjelicu Slika nije dostupna Otkrila se neugodna istina Hvalili se da 'njihovi zrakoplovi ne mogu nestati' - a onda im se dogodilo upravo to!

Kako je objasnio, supruga je odlučila napustiti Zaharija Ahmada Šaha, a za tu je njezinu odluku pilot na letu MH370, saznao prije putovanja. Navodno je bio u vezi s drugom ženom, zbog čega ga je supruga i odlučila napustiti, ali  ta ga je njegova odluka svejedno dotukla, kako kaže njegov prijatelj, koji dodaje, 'Bio je jedan od najboljih pilota, ali uz sve što mu se događalo, uvjeren sam da nije bio u stanju letjeti'.

Iako kako kaže, nije medicinski stručnjak, njegovom je prijatelju 'život bio u rasulu', a strahuje i da postoji mogućnost kako je zaista namjerno srušio zrakoplov. Uvjeren je da posada nije shvatila dok nije bilo prekasno.

Nove satelitske snimke: Uočeno čak 122 sumnjivih predmeta u moru

VIDEO Posljednje snimke pilota i kopilota nestalog malezijskog zrakoplova

Ovakve tvrdnje potaknute su otkrićem da je zrakoplov naglo promijenio visinu zrakoplova prije nego je nestao s radara. Na visini, od 13.000 metara, navodno se zadržao najmanje 23 minute, a kisika je bilo za svega 12 iz čega stručnjaci zaključuju, da su posada i putnici pali u nesvjest.

Stigli detektori za otkrivanje signala crne kutije MH370

Američka oprema za detektiranje signala crne kutije stigla je u Australiju u srijedu dok traju napori za pronalazak bilo kakvog traga malezijskog zrakoplova za koji se vjeruje da se srušio prije 18 dana u Indijski ocean, tisućama milja daleko od svoje predviđene rute.

Deseci zrakoplova iz Australije, SAD-a, Novog Zelanda, Kine, Japana i Južne Koreje ponovno pretražuju vode oko 2.500 kilometara jugozapadno od Pertha ne bi li ugledali olupinu aviona. Zbog loših vremenskih uvjeta u utorak potraga je bila prekinuta.

'Zona nesreće... je bliža Australiji nego ijednom drugom mjestu', rekao je australski premijer Tony Abbott prije nego što je u parlamentu održana minuta šutnje.

'Znatna količina ostataka primijećena je na području na kojemu je zadnje zabilježen taj let. Loši vremenski uvjeti i nedostupnost dosad su sprječavali njihovo pronalaženje, ali mi smo uvjereni da će biti pronađeni', kazao je.

Malezijski premijer Najib Razak ovoga je tjedna potvrdio da se let MH3370 Malaysia Airlinesa, koji je nestao na putu iz Kuala Lumpura za Peking, srušio u južni Indijski ocean.

Pronalazak olupine mogao bi rasvijetliti što se dogodilo i zašto je zrakoplov letio toliko daleko od zadane rute. Teorije su brojne: od otmice do sabotaže ili mogućeg samoubojstva pilota, ali istražitelji nisu isključili tehničke probleme. (D.Š./Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene