Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izlaze novi detalji

VIDEO Posljednje snimke pilota i kopilota nestalog malezijskog zrakoplova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako prolazi vrijeme, tako na površinu izlazi sve više detalja oko nestalog malezijskog zrakoplova. Najnovije informacije tiču se pilota i kopilota ovog Boeinga 777.

Otkriveno je kako posljednji pozdrav iz nestalog zrakoplova 'U redu, laku noć' ne dolazi od kapetana Zaharija Ahmada Shaha već od njegova kopilota, 27-godišnjeg Fariqa Abdula Hamida.

U javnost je puštena i snimka nadzorne kamere tijekom prolaska ove dvojice kroz sigurnosni sustav zračne luke i prije ukrcavanja u zrakoplov.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Piloti o pravilu dvije osobe 'Protiv psihički oboljelog pilota stjuardesa je bespomoćna' Slika nije dostupna Nešto je divlje u zraku Pilot i kopilot se posvađali usred leta: Zaključao mu vrata kabine pred nosom!

Podsjećamo, upravo se pilota i kopilota posljednjih dana stavlja u kontekst mogućih otmičara zrakoplova.
Tome u prilog ide i činjenica da je Shah bio protivnik vladajuće koalicije na Maleziji.

Istražitelji provjeravaju jednog putnika s nestalog zrakoplova

Prema pisanju Daily Maila, navodno je bio veliki politički aktivist i nije krio svoju podršku oporbenom vođi Anwaru Ibrahimu.

Dan prije nestanka zrakoplova upravo je Anwar Ibrahim bio osuđen za sodomiju te je dobio zatvorsku kaznu od 5 godina. Policija je pregledala kapetanovu kuću u kojoj je živio s razvedenom suprugom i njihovo troje djece.

Upravo su oni navodno napustili obiteljski dom dan prije nestanka zrakoplova.

Letio veoma nisko

Prema najnovijim informacijama, nestali zrakoplov letio je veoma nisko, na čak 1524 metra kako bi izbjegao radare triju zemalja preko čijeg je teritorija prelazio.

Istražitelji tvrde kako je letio komercijalnom rutom i tako nije izazvao sumnje radara. Ovu tehniku niskog letenja inače koriste borbeni zrakoplovi kako ih se ne bi otkrilo.

Ovako nisko letenje tako velikog aviona, poput Boinga 777, izuzetno je opasno, pošto izaziva ogroman pritisak na letjelicu. Avion je vjerovatno bio izložen tolikom pritiskom da je čak i putnicima bilo mučno.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene