Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dvije osobe poginule

VIDEO Srušio se borbeni avion: Pilot pokušao izvesti vratolomiju, a onda je sve krenulo nizbrdo

Zrakoplovna nesreća u Argentini
Zrakoplovna nesreća u Argentini Foto: Screenshot
Borbeni avion se srušio tijekom air showa u Argentini.

Borbeni avion se tijekom performansa na air showu u Argentini srušio i zapalio, a dvije osobe koje su se nalazile u njemu su poginule.

Na snimci gledatelja zrakoplovnog showa vidi se da je sovjetski avion L-29 Delfin na maloj visini prošao iznad piste i zatim projurio pored oduševljene publike.

Par sekundi kasnije je pilot avion okrenuo naglavačke, ali ga nije na vrijeme uspio vratiti u pravilan položaj. Avion je zatim počeo ubrzano padati, udario je u tlo, raspao se na dijelove i zapalio se.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Jack Russell terijer Čudo na planini: Pas preživio dva mjeseca uz tijelo svog vlasnika - "Ostao je do kraja sa svojim najboljim prijateljem"

Policija je objavila da su u avioni bili Nicolás Juan Skare (66), specijalist za vratolomije u zraku s velikim iskustvom, i Gastón Javier Vanucci (28), koji je upravljao avionom.

Vatrogasni zapovjednik Horacio Pereyra je lokalnim medijima rekao da se avion srušio nekoliko metara od mjesta gdje se nalazila publika, izvijestio je Daily Mail.

Na tragediju je reagirao i Norberto Gizzi, gradonačelnik Villa Canasa, mjesta gdje se nesreća dogodila.

"Svi smo potreseni događajem i šokirani jer su se svi koji su bili na događaju iznenadili kad se avion srušio", napomenuo je.

Inače, avion L-29 Delfin je vojni avion koji se 1961. godine počeo koristiti za obuku vojnih pilota, a ima slabe napadače sposobnost. Dizajniran je u Čehoslovačkoj i koristio se u državama Varšavskog pakta.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene