Obavijesti Video Pretražite Navigacija
humanitarna akcija

Ovi gimnazijalci pomažu djeci Vukovara: Akciju je osmislio tata jednog od učenika

Aktualno Galerija Vukovarski leptirići - 1 Vukovarski leptirići - 1 Foto: DNEVNIK.hr Vukovarski leptirići - 2 Vukovarski leptirići - 2 Foto: DNEVNIK.hr Vukovarski leptirići - 3 Vukovarski leptirići - 3 Foto: DNEVNIK.hr Vukovarski leptirići - 4 Vukovarski leptirići - 4 Foto: DNEVNIK.hr +2 Vukovarski leptirići - 5 Galerija 1/7 >>
U tjednu kada se sjećamo žrtava Vukovara i Škabrnje, učenici 13. gimnazije u Zagrebu zajedno s udrugom Rekreativni kvart organizirali su humanitarnu akciju i to za udrugu Vukovarski leptirići koja skrbi o djeci s poteškoćama u razvoju.

Učenici trinaeste gimnazije odlučili su pomoći djeci Vukovara. Drugi B organizirao je sudjelovanje u akciji za djecu s posebnim potrebama u udruzi Vukovarski leptirići. Naime 17. studenog, dan prije sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, u prostorijama škole vozit će ergometar, a novac od prijava za vožnju donirat će se malim Vukovarcima.

"Mislim da je svima toplo oko srca kada vide da se tako pomaže, ali cijela ova akcija je ništa naspram toga što su vukovarski branitelji nama napravili što imamo svoju državu", ispričao je učenik David Sesar.

U vožnji će im se pridružiti i hrvatski sportaši, a samostalno su čak dogovorili i sponzore, izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Slavica Parlov Horvat.

Pročitajte i ovo Teška prometna nesreća Jedna osoba poginula FOTO Objavljeni detalji strašne nesreće u Karlovcu: "Policajac je naletio na pješaka i napravio salto. Vidjela sam motor u zraku"

"Podržat će nas hrvatski rukometni savez, hrvatski košarkaški savez, također će nam doći i paratekwandoist svjetski prvak Stipe Barić i također od nekih sponzora će biti IT tvrtke i neke firme", dodala je učenica Nina Bobinac.

"Želim istaknuti kako sam jako ponosna na njih. Mislim da su ovakve akcije i više nego potrebne u našim školama, a ujedno su dokaz da se djecu može odlijepiti od ekrana i uključiti ih u stvarni život", naglasila je razrednica Tanja Klišanin Brčić.

Akciju je osmislio tata jednog od učenika želeći podržati Udrugu.

"Nažalost nemaju podršku države i tu sam odlučio sa grupom prijatelja i kolega s posla krenuti s malim akcijama koja je nakon nekoliko godina preraslo u ozbiljne humanitarne akcije", komentirao je organizator akcije Stjepan Vukušić.

Prikupljenim novcem financirat će se rad udruge koja skrbi za 43 djece.

"Kako bismo mogli nastaviti s našim poludnevnim boravkom, svake godine moramo skupljati novac za plaće naših djelatnika, mi smo izuzetno zahvalni na ovoj hvalevrijednoj inicijativi, pogotovo što su u pitanju djeca", rekla je Nina Cvetković iz udruge Vukovarski leptirići.

Neki na cesti, neki u školi, no svi srcem zajedno za Vukovar.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene