Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pilot kriv za zrakoplovnu nesreću u Madridu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pad zrakoplova u Madridu vjerojatno je pogreška pilota koji je zaboravio uključiti jednu od osnovnih sklopki za polijetanje, Daily Mail prenosi nekoliko amričkih i španjolskih listova kojim je ovu informaciju rekao neimenovani izvor koji sudjeluje u istrazi.

Posada MD-82 zrakoplova najvjerojatnije nije uključila jednu od osnovnih sklopki za polijetanje, a sistem za alarmiranje koji je u zrakoplove ugrađen prije nekoliko desetljeća upravo zbog učestalosti te greške kod pilota, nije se aktivirao, nova je teorija objavljena u Timesu, American Wall Street Journalu I El Mundou, koja je procurila iz izvora u istrazi.

Pročitajte i ovo Dmitrij Medvedev Nasilna smrt Grozomorna Medvedeva poruka nakon smrti ruskog pilota: "Za pse, pseća smrt" Maksim Kuzminov, Sergej Nariškin pronađen izrešetan Šef ruske obavještajne službe o ubijenom ruskom pilotu: "Bio je moralni leš"

Navodno je to informacija koju su istražitelji otkrili pomoću ‘crne kutije’. 

Samo je 18 ljudi preživjelo, a 154 poginulo u zrakoplovnu nesreću 20. kolovoza na letu iz Madrida u Las Palmas na Kanarskom otočju kada se avion srušio pri polijetanju iz za sada još ne potvrđenih razloga. U nesreći su poginuli i pilot i kopilot.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene