Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najskuplje prodano umjetničko djelo

Picassova slika postigla rekordnih 179,4 milijuna dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna Picassova slika postigla je u ponedjeljak rekord kao najskuplje ikad prodano umjetničko djelo postigavši cijenu od 179,4 milijuna dolara na dražbi u Christie'su u New Yorku.

Dražbovateljska kuća procijenila je da će se kubističko ulje španjolskog slikara Pabla Picassa "Les femmes d'Alger (Verzija O)" prodati za oko 140 milijuna dolara, ali je nekoliko ponuđača natječući se putem telefona dovelo pobjedničku ponudu do 160 milijuna dolara što uz proviziju Christie'sa od nešto preko 12 posto čini konačnu cijenu od 179.365.000 dolara.

Pročitajte i ovo Aktivisti Palestinske akcije uništili su portret Lorda Balfoura, političara kojeg se povezuje s nastankom Izraela rasjekli i uništili VIDEO Palestinski aktivisti izveli akciju na poznatom europskom sveučilištu: Pogledajte snimku Automobili na aukciji Javna dražba Država zaradila 200.000 eura: "To je mačak u vreći, na nekom dobijemo, na nekom izgubimo"

Pogledajte sliku za koju će netko dati MILIJARDU kuna

Prethodno je najskuplje djelo prodano na dražbi bio triptih Francisa Bacona "Tri studije Luciana Freudea" koje je postiglo cijenu od 142,4 milijuna dolara u Christie'su u studenom 2013. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene