Peruanske vlasti pronašle su više od dvije tone kokaina sakrivenog u paketima šparoga, koji su trebali biti otpremljeni u Amsterdam.


U velikoj policijskoj akciji uhićeni su jedan Srbin i četvero Peruanaca koji su sudjelovali u operaciji krijumčarenja u sklopu poslovanja s gurmanskom hranom, priopćeno je u četvrtak. Dvije tone kokaina pronađene su u paketima šparoga.

Vezani članci Potres u Peruu (Foto: Screenshot/emsc-csem) Potres od 8 stupnjeva pogodio Peru: "Cijeli hotel se tresao", "Bilo je zastrašujuće!" Slika nije dostupna Policija u Peruu zaplijenila 2,75 tona kokaina

Dva vozila SUV, 75 tisuća dolara u gotovini i pištolj marke Glock također su zaplijenjeni u operaciji izvedenoj na posjedu izvoznika u predgrađu Lime nakon što su obavještajne službe ukazale na mogućnost kriminalnih aktivnosti, navode u svom priopćenju peruanska policija i ured okružnog tužitelja.

Peru je usko povezan s Kolumbijom kao svjetski najvećim proizvođačem kokaina. Smatra se da je krijumčarenje droge iz peruanskih luka poraslo otkako je 2015. usvojen zakon po kojemu su vojne vlasti dobile ovlaštenje da mogu u džungli srušiti zrakoplov koji prevozi drogu. (Hina)