Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Peres Ahmadinedžada nazvao "sramotom"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelski predsjednik Shimon Peres nazvao je u srijedu Mahmuda Ahmadinedžada opasnošću i sramotom, prekorivši iranskog predsjednika zbog njegove zajedljive osude Izraela i cionizma u Ujedinjenim naordima.

Došavši za govornicu dan nakon Ahmadinedžadovog govora u kojemu je iranski predsjednik optužio "cionističke ubojice" za sve, od krize na Wall Streetu do ruske inavzije na Gruziju, Peres je rekao: "Njegovo pojavljivanje ovdje već je sramota".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Konferencija UN-a Ahmadinedžad žali zbog 'nesnošljivosti' Zapada Slika nije dostupna Razljutio SAD i Europu Ahmadinedžad Izrael nazvao 'rasističkom vladom'

Ahmadinedžad je u utorak na Općoj skupštini UN-a prvi napao govorom protiv židovske države i njezinog glavnog saveznika, Sjedinjenih Država.

"Iranski narod nije naš neprijatelj", rekao je Peres. "Njihov je čelnik opasnost za njegov vlastiti narod, za regiju, za svijet... On je sramota za ovu kuću".

Peres je iranski nuklearni program nazvao "egzistencijalnom prijetnjom" za Izrael i zatražio daljnje UN-ove akcije protiv Teherana, koji se već nalazi pod sankcijama.

"Mi smo u stanju obraniti se. Ne namjeravamo mijenjati tu sposobnost", rekao je.

Vjeruje se da je Izrael jedini na Bliskom istoku uspio stvoriti svoj nuklearni arsenal.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene