Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na ulici više od 100.000 ljudi

Pariz: Veliki prosvjed podrške homoseksualnim brakovima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od sto tisuća ljudi okupilo se u središtu Pariza kako bi dali podršku prijedlogu da se homoseksualni brakovi u Francuskoj legaliziraju.

Više od stotinu tisuća pobornika zakona o homoseksualnim brakovima izašlo je u nedjelju poslijepodne na ulice Pariza kako bi dalo podršku tom zakonu dva dana uoči njegova razmatranja u francuskom parlamentu.

Pročitajte i ovo Francuski seljaci blokirali autocestu - 2 Nezadovoljni radom vlade VIDEO Francuski seljaci blokirali autoceste: Konvoj traktora stvorio kaos oko Pariza, čeka se premijerov govor Prosvjed poljoprivrednika u Francuskoj Optužuju EU VIDEO Poljoprivrednici diljem Europe prosvjeduju: Poljski farmeri blokirali prometnice, u Francuskoj gnojivo na ulicama

Prema procjenama policije na prosvjedu je sudjelovalo oko 125 tisuća ljudi, dok organizatori navode da se okupilo oko 400 tisuća zagovaratelja homoseksualnih brakova i mogućnosti posvajanja djece za istospolne parove.

>> U osobne dokumente u rubriku spol uveli i 'treći rod'

Odaziv je bio velik, ali ipak bitno manji od skupa protivnika tog zakona, kojih se 13. siječnja okupilo između 340 i 800 tisuća, prema različitim izvorima.

Poziv na skup je odaslao velik broj udruga i lijevo orijentiranih stranka, uključujući i onu premijera Jean-Marca Ayraulta.

Prema istraživanju instituta IFOP, francusko javno mnijenje je sklono homoseksualnom brakovima (63 posto), ali jako podijeljeno u pitanju posvajanja djece istospolnih partnera (49 za, 51 protiv). (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene