Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novost u Nepalu

U osobne dokumente u rubriku spol uveli i 'treći rod'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Nepalu će se odsad u osobnim dokumentima u rubriku 'spol' moći upisati i pripadnost 'trećem rodu', što se odnosi na kategoriju transrodnih osoba.

Transrodni državljani Nepala neće više morati oklijevati hoće li u rubriku spol upisati muški ili ženski spol jer su vlasti uvele i kategoriju transrodnih osoba, objavio je u srijedu ministar unutarnjih poslova Sunil Babu Pant.

Sve osobe koje to žele mogu se registrirati kao "treći rod" pri ispunjavanju zahtjeva za izdavanjem potvrde o državljanstvu.

Pročitajte i ovo Promocija dokumenta platforme LGBT centra Split - 1 Promocija u Splitu Važan dokument za ljudska prava: ''Važno je da su LGBT osobe dobrodošle'' Slika nije dostupna U cijeloj Europi Europarlamentarci izglasali ratifikaciju Istanbulske konvencije: Novi korak u borbi protiv nasilja nad ženama

>> Splićanin kažnjen s 5.000 kuna, zbog prijetnji gay populaciji na internetu!

Prije pet godina vrhovni sud naredio je vladi da donese zakon kojim će jamčiti građanska prava transrodnim, homoseksualnim i biseksualnim osobama.

Predsjednik udruge Blue Diamond Society, koja zastupa prava homoseksualaca u Nepalu, pozdravio je novu pobjedu kazavši da su "dobili pola bitke. Sada trebamo tražiti uvođenje pozitivne diskriminacije za seksualne manjine", rekao je Sunil Babu Pant.

Nepal je u listopadu bio domaćin prvog sportskog turnira homoseksualaca, kao prva država u Aziji. Natjecanje je privuklo više stotina sudionika. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene