Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Politički neredi

Papua Nova Gvineja: Policija pucala na studente, četvero ubijenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neredi, pljačke i pucnjava izbili su u glavnome gradu Papue Nove Gvineje nakon što je policija otvorila vatru na studente koji demonstriraju i ubila najmanje četiri osobe a ranila više od deset, potvrdili su dužnosnici i stanovnici.

Politički neredi porasli su u toj otočkoj državi sjeverno od Australije zadnjih tjedana u jeku poziva premijeru Peteru O'Neillu na ostavku zbog optužbi za korupciju.

Pročitajte i ovo Policija je okružila trgovački centar u Sydneyju - 4 Napadač upucan FOTO/VIDEO Preminula mama koju je manijak u šoping-centru izbo zajedno s bebom Incident u Chicagu incident u Chicagu VIDEO Policija zaustavila muškarca jer nije bio vezan, a onda je počela drama: Ispalili su prema njemu 96 metaka za 41 sekundu

Stanovnici u glavnom gradu Port Moresbyju rekli su da je policija pucala na okupljene ljude i upotrijebila suzavac da rastjera mnoštvo za vrijeme prosvjeda na sveučilištu PNG Waigani.

"Izbio je velik sukob između prosvjednika i policije upravo ispred opće bolnice u Moresbyju", kazao je preko telefona djelatnik bolnice za Reuters nakon što je skupina ranjenih studenata hospitalizirana.

"Nastavlja se i pucnjava", dodao je.

Papua Nova Gvineja, nekad pod upravom Australije, bori se s nasiljem i siromaštvom unatoč obilju rudnog bogatstva. Na međunarodnom popisu indeksa korupcije ta je zemlja svrstana na 139. od ukupno 168 mjesta.

Australska vlada, koja rutinski upozorava na visok stupanj teških zločina i bezakonja u toj zemlji, izvijestila je svoje državljane koji ondje putuju da je prisutan "neutvrđen broj smrti i teških ozljeda", te da su se nemiri proširili na druge gradove, uključujući Lae na sjeveru.

Američko veleposlanstvo u Port Moresbyju upozorilo je građane da izbjegavaju područje grada pogođeno nasiljem rekavši da je "situacija još zabrinjavajuća i mogla bi eskalirati u svakom trenutku". (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene