Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Daniel Rudolf Anrig, zapovjednik pontifikalne Švicarske straže, obnašao je tu dužnost od 2008. godine.


Papa Franjo smijenio je zapovjednika Švicarske garde, objavilo je u srijedu službeno vatikansko glasilo L'Osservatore Romano, u potezu koji mediji interpretiraju kao reakciju na opsesivnu strogoću u vatikanskoj službi sigurnosti.

Vezani članci Ivana Petrović Ivana Petrović o posjetu Zorana Milanovića Vatikanu: "Glavni fokus danas je bila BiH" Zoran Milanović Milanović o koroni i mjerama: "Imam problem s tim mahnitanjem bez argumenata. Cijepljenje je čin milosti prema samome sebi"

'Sveti Otac odlučio je da će pukovnik Daniel Rudolf Anrig, zapovjednik pontifikalne Švicarske straže, napustiti dužnost 31. siječnja 2015., na kraju mandata', objavio je L'Osservatore Romano na naslovnici.

Anrig je na čelu 120-člane Švicarske straže od 2008.

Vatikan nije objasnio potez, ali je Il Messagero, rimski dnevnik, objavio da je Papa dao do znanja svojim suradnicima da želi manje rigidnosti u svojim vojnim snagama, s manje opsesivnim režimom kakav je nametnuo pukovnik Anrig.

Ključna Papina poruka bila je ona koju nije izrekao

Švicarska straža, poznata po svojim renesansnim odorama u plavoj, crvenoj i žutoj boji, koje su navodno inspirirane Raphaelovim freskama, brinu se za sigurnost papa od 1506. Moraju biti švicarski državljani, katolici, neženje, stari između 19 i 30 godina, visoki najmanje 174 centimetra i moralno besprijekorni. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju