Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne navodeći detalje

Papa prihvatio ostavku biskupa upletenog u pedofilski skandal

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Benedikt XVI. prihvatio je ostavku irskog biskupa Johna Mageeja, koji je bio upleten u pedofilski skandal koji je potresao Irsku, priopćio je Vatikan.

Magee (73) je optužen da je zataškavao pritužbe protiv svećenika zlostavljaća u svojoj biskupiji Cloyneu. Vatikan je samo priopćio da je Papa prihvatio njegovu ostavku ne navodeći nikakve detalje. Magee je prije dolaska u Irsku bio osobni tajnik čak trojice papa - Pavla VI., Ivana Pavla I. i na početku pontifikata Ivana Pavla II.

Pročitajte i ovo Pedofilija - 4 tko će pomoći djeci? Klinička psihologinja o slučaju pedofilije u zadarskoj školi: "Najjače traume ostavljaju zapravo situacije gdje je djetetu to bila bliska osoba" Bivši šef riječkih katoličkih skauta dobio dodanih pet i pol godina zatvora zbog pedofilije vrebao maloljetnicu Bivši šef katoličkih skauta, osuđeni pedofil, dobio dodatnih pet i pol godina zatvora zbog novih zlodjela

>> Papa se ispričao žrtvama seksualnog zlostavljanja

U istrazi irske vlade dokumentirano je nekoliko stotina slučajeva svećeničkog zlostavljanja djece tijekom nekoliko desetljeća zlostavljanja, i crkvenog zataškavanja tih slučajeva. Papa se u pastoralnom pismu irskim vjernicima u subotu ispričao zlostavljanja, ali nije poduzeo nikakve mjere protiv biskupa koji su zataškavali takve slučajeve.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene