Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Papa Benedikt XVI. pozvao je Londonu katoličke učenike i studente da budu 'budući sveci 21. stoljeća', zatraživši od katoličkih ustanova da stvore 'sigurno okružje za djecu i mlade', smjerajući na pedofilske skandale.


'Nadam se da su među vama koji me danas slušate i budući sveci 21. stoljeća', istaknuo je Papa u govoru pred 4.000 učenika i 750 profesora iz svih katoličkih škola u zemlji, na sportskom igralištu sveučilišta Svete Marije u Twickenhamu. 'Možda neki od vas misle: biti svet, to nije za mene... Živimo u kulturi slavnih i mlade se često potiče da se ugledaju na osobe iz svijeta sporta i zabave', rekao je.

Vezani članci Toranj sa satom (Foto: Dnevnik.hr) Pokrenuo peticiju protiv crkvenih zvona, noću udaraju i po 160 puta Papa Franjo Papa Franjo objavio poruku žrtvama pedofilskog skandala francuskih svećenika

'Samo novac nije dovoljan da usreći čovjeka', upozorio je Papa. 'Ključ sreće je veoma jednostavan: prava sreća je u Bogu', zaključio je. Nekoliko minuta ranije, Papa se obratio čelnicima katoličkih školskih ustanova u Velikoj Britaniji, zatraživši da se u 'našim školama stvori sigurno okružje za djecu i mlade', otvoreno smjerajući na pedofilske skandale u koje su bili umiješani svećenici.

>> 'Papino kajanje ne briše tragove skandala'

'Naime, vjerski odgoj može biti uspješan samo u ozračju povjerenja punog poštovanja i ljubavi', istaknuo je. Papin govor izravno se prenosio putem interneta u svim katoličkim školama u zemlji. Britanska Crkva posjeduje 2.800 školskih ustanova u kojima se školuje oko 800.000 učenika i 22 više škole i sveučilišta s 12.000 studenata. Kao i prvog dana Papina posjeta Škotskoj u četvrtak, informativne mreže BBC i Sky News posvetit će u petak nekoliko sati programa tom povijesnom posjetu. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju