Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Londonu

Papa pozvao učenike da budu 'budući sveci 21. stoljeća'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Benedikt XVI. pozvao je Londonu katoličke učenike i studente da budu 'budući sveci 21. stoljeća', zatraživši od katoličkih ustanova da stvore 'sigurno okružje za djecu i mlade', smjerajući na pedofilske skandale.

'Nadam se da su među vama koji me danas slušate i budući sveci 21. stoljeća', istaknuo je Papa u govoru pred 4.000 učenika i 750 profesora iz svih katoličkih škola u zemlji, na sportskom igralištu sveučilišta Svete Marije u Twickenhamu. 'Možda neki od vas misle: biti svet, to nije za mene... Živimo u kulturi slavnih i mlade se često potiče da se ugledaju na osobe iz svijeta sporta i zabave', rekao je.

Pročitajte i ovo Čuvari Kristova groba Velika tradicija U Betini se održava običaj čuvanja Kristova groba: Pazi se na svaki detalj, a biti dio toga posebna je čast Fra Stjepan Brčina Opleo i po muškarcima VIDEO Pogledajte govor franjevca: "Ona od sebe napravi mačku idola da pola sela trči za njom. Dečki, važno je da ste oprezni, da vam se svašta ne podvali"

'Samo novac nije dovoljan da usreći čovjeka', upozorio je Papa. 'Ključ sreće je veoma jednostavan: prava sreća je u Bogu', zaključio je. Nekoliko minuta ranije, Papa se obratio čelnicima katoličkih školskih ustanova u Velikoj Britaniji, zatraživši da se u 'našim školama stvori sigurno okružje za djecu i mlade', otvoreno smjerajući na pedofilske skandale u koje su bili umiješani svećenici.

>> 'Papino kajanje ne briše tragove skandala'

'Naime, vjerski odgoj može biti uspješan samo u ozračju povjerenja punog poštovanja i ljubavi', istaknuo je. Papin govor izravno se prenosio putem interneta u svim katoličkim školama u zemlji. Britanska Crkva posjeduje 2.800 školskih ustanova u kojima se školuje oko 800.000 učenika i 22 više škole i sveučilišta s 12.000 studenata. Kao i prvog dana Papina posjeta Škotskoj u četvrtak, informativne mreže BBC i Sky News posvetit će u petak nekoliko sati programa tom povijesnom posjetu. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene