Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Srdačan doček

'Papino kajanje ne briše tragove skandala'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi dan Papina posjeta Velikoj Britaniji bio je 'veličanstven', ocijenio je u petak Chris Patten, izaslanik premijera Davida Camerona za organizaciju putovanja

Također je kazao kako je Benediktu XVI. u četvrtak u Škotskoj priređen 'srdačan' doček.

Pročitajte i ovo Papa Franjo završio u bolnici Otkazao obveze Papa se vratio iz bolnice: U posljednje vrijeme ima niz zdravstvenih problema Ilustracija Bio u bijegu Pronađeno tijelo muškarca koji je kemikalijom zalio ženu i djecu: "Čvrsto vjerujemo da je riječ o njemu"

'Bilo je veličanstveno', rekao je Chris Patten na valovima BBC4, komentirajući posjet Svetog Oca Škotskoj, u četvrtak, prvog dana četverodnevnog pohoda Velikoj Britaniji.

Papu je na ulicama Edinburgha dočekalo 125.000 ljudi, po procjeni policije, a na misi na otvorenom u Glasgowu sudjelovalo je 70.000 vjernika, objavila je Sveta Stolica.

>> Papa u Velikoj Britaniji: Seksualni skandal bio mi je veliki šok

 

Patten se pohvalno očitovao o 'kajanju' što ga je Papa izrekao zbog pedofilskih skandala katoličkih svećenika. Benedikt XVI. je u četvrtak ujutro u zrakoplovu na putu u Škotsku rekao da 'crkvene vlasti nisu bile dovoljno pozorne'.

Patten je ipak istaknuo da 'kajanje koje su izrazili Papa i biskupi ne briše tragove' skandala.

Odgovarajući u petak, kada se Papa u Londonu treba sastati s vrhom Anglikanske crkve kako bi smanjio napetosti između dviju Crkava, na novinarsko pitanje Patten je ocijenio da Papa i canterburyjski nadbiskup Rowan Williams, poglavar Anglikanske crkve, 'odašilju zapravo istu poruku'. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene