Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Blagdan Tijelovo

Papa osudio 'desakralizaciju' vjere

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Benedikt XVI. je jučer navečer tijekom misnog slavlja na Tijelovo upozorio katolike da ne obesvećuju svoju vjeru kako obredi potrošačkog društva ne bi potisnuli vjerske obrede.

Po završetku svečanosti u bazilici svetog Ivana Lateranskog, Papa je otišao u baziliku svete Marije Velike u 1.300 metara dugoj procesiji više tisuća biskupa, svećenika i vjernika.

Pročitajte i ovo Emilio Marin - 1 POSEBNA VEZA Bivši veleposlanik Emilio Marin prisjetio se dirljivih uspomena na preminulog papu Benedikta XVI. Papa Benedikt XVI. - 1 U VATIKANU Preminuo bivši papa Benedikt XVI., mjesecima je teško govorio i bio fizički slab

>> 'Papu neće zastrašiti skandal zbog curenja dokumenata'

Papa nije niti jednom riječi aludirao na napetosti u Vatikanu, nakon afere curenja povjerljivih dokumenata.

Iako je propovijedi izrazio zadovoljstvo što su neki obredi pojednostavljeni, Papa je izrazio žaljenje 'što je svjetovni mentalitet 60-ih i 70-ih godina doveo slabljenja osjećaja svetosti'.

'Kada bi, primjerice, u ime neke svjetovne vjere koja ne štuje svetost, odlučili ukinuti procesiju Tijelova, duhovno lice Rima bi nestalo', kazao je Papa. Upozorio je i da bi roditelji koji bi lišili djecu svih obreda u ime 'desakralizacije' ostavili mjesta brojnim surogatima koji su nalaze u potrošačkom društvu i drugim obredima i znakovima koji bi im lako mogli postati idoli.

Papa Benedikt XVI. je upozorio vjernike da ne doživljavaju euharistiju površno i pozvao na obnovu i proširenje odanosti Svetom Sakramentu. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene