Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Poruka iz Vatikana

Papa o skandalu sa sobarom: Mediji su preuveličali slučaj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Benedikt XVI. komentirao je skandal koji trese Vatikan, a u kojem je zbog curenja povjerljivih podataka optužen papin sobar.

O svemu se oglasio i sam Papa prilikom obraćanja na Trgu Svetog Petra. 'Pretpostavke o ovom slučaju su se množile, a mnogi mediji su preuveličali slučaj i otišli daleko od činjenica, nudeći imidž Svete stolice koji je daleko od stvarne slike', rekao je Papa Benedikt XVI. o uhićenju svog sobara Gabrielea.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Optužen za krađu Vatileaks: Nastavlja se suđenje Papinu sobaru, presuda u subotu Slika nije dostupna Početak 29. rujna 'Vatileaks': Suđenje Papinom sobaru zbog krađe tajnih dokumenata

'Naš je život da u svakoj situaciji živimo ujedinjeni u Kristu koje će na sebe preuzeti svu patnju i grijehe svijeta te nam dati ssvjetlosti nadu. I da vjerujemo da će nas tješiti u svim našim nevoljama', rekao je Benedikt XVI.

Vatikanski sud u subotu je službeno optužio Papina sobara Paola Gabrielea (46) za neovlašteno posjedovanje povjerljivih dokumenata i najavio pokretanje šire istrage kako bi se utvrdilo je li Gabriele imao sudionike koji su mu pomagali u njihovu plasiranju u javnost.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene