Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Misa zahvalnica

Papa na Silvestrovo: Dobrota će pobijediti!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Benedikt XVI. slavio je na Silvestrovo, večernju misu zahvalnicu u vatikanskoj bazilici Svetog Petra, pozivajući vjernike da zastanu i razmisle kako bi pronašli 'lijek za rane' koje svakodnevica neminovno donosi.

 

Pročitajte i ovo Papa Franjo Objavio Vatikan Papa Franjo u posljednji tren otkazao sudjelovanje u važnoj procesiji Papa Franjo i Angelo Sodano u 94. godini života Preminuo važni vatikanski kardinal: Bio je optužen da je štitio crkvene pedofile

'Moramo znati zaustaviti se i razmisliti. Tako naša duša može pronaći lijek za rane koje svakodnevica neminovno donosi', rekao je u propovijedi.

'Unatoč problemima, u svijetu postoji dobrota. A ta dobrota će pobijediti zahvaljujući Isusu Krstu', rekao je Papa.

Benedikt XVI. je također izrazio žaljenje zbog 'širenja načina života obilježena individualizmom i etičkim relativizmom', što je jedna od tema dragih poglavaru Katoličke crkve.

>> Papa na Twitteru: Jaslice su mi pružale veliko veselje

Sveti Otac je istaknuo 'složenost života u velikome gradu kao što je Rim' i 'kulturu koja se nerijetko čini ravnodušna prema Bogu', zatraživši od vjerskih čelnika mjesnih Crkava da 'ne ostave očeve i majke' u njihovoj zadaći odgoja djece.

Papa je propovijed završio apelom za pomoć 'onima koji žive u siromaštvu i na rubu društva, kao i obiteljima u teškoćama, napose onima koje moraju skrbiti za bolesne i invalidne osobe'. (I.D. / Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene