Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Papa misom na Cvjetnicu započeo Veliki tjedan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Benedikt XVI. predvodio je u nedjelju misu Cvjetne nedjelje na Trgu svetog Petra u Rimu, te tijekom homilije pozvao vjernike da slijede Boga s čistoćom dječjega srca, a tijekom angelusa u podne zatražio prekid pokolja u Iraku.

Papa je tijekom angelusa, a poslije mise Cvjetnice (Muke Gospodnje), podsjetivši na tragičnu smrti nadbiskupa kaldejaca u Mossulu mons. Paulosa Faraja Rahha, koji je otet 29. veljače i zatim prije nekoliko dana nađen mrtav, snažno pozvao na prekid nasilja u Iraku.

Pročitajte i ovo Papa Franjo otkazao obveze simptomi gripe Papa Franjo ponovno otkazao obveze zbog zdravlja, javili se iz njegovog ureda Slika nije dostupna Proslava Cvjetnice Kardinal Bozanić: ''Veliki četvrtak, Veliki petak, Velika subota i slavlje Uskrsa najsvetiji su dani crkvene godine''

"Dosta s pokoljima, dosta s nasiljima, dosta s mržnjom u Iraku!", rekao je Benedikt XVI.

Benedikt XVI. je zatim pozvao irački narod "pomirenje, oprost, pravdu i štovanje civilnog suživota među plemenima, narodima, vjerskim skupinama, na solidaran put mira u ime Boga!".

Prije mise Muke Gospodnje priređena je tradicionalna procesija tijekom koje je Papa blagoslovio maslinove grančice. U misnom slavlju, a u povodu 23. Međunarodnog dana mladeži koji će se održati pd 15. do 20. srpnja u Sydneyu u Australiji, sudjelovali su mladi iz rimske i ostalih biskupija, pa je Papa u homiliji govorio o mladima polazeći od Isusova kazivanja svojim sljedbenicima kako bi za ulazak u Božije kraljevstvo trebali postati kao djeca.

"Za susret s Bogom potrebno je biti sposoban vidjeti srcem. Moramo naučiti gledati s mladim srcem, kojem nije preprekom predrasuda i nije zasljepljeno interesima", rekao je Papa.

Na koncu mise i angelusa, Papa je pozdravio prisutne vjernike na Trgu svetog Petra na više jezika, među kojima na hrvatskome hrvatske hodočasnike.

"Srdačno pozdravljam hrvatske hodočasnike, a osobito mlade iz Splita i iz Zadra. Spominjući se danas svečanoga Gospodinova ulaska u Jeruzalem i neizmjerne ljubavi koju nam je iskazao po svojoj muci, otvorite mu širom svoja srca i povjerite mu svoje živote", poručio je Papa hrvatskim hodočasnicima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene