Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Papa Benedikt XVI. predvodio je u nedjelju misu Cvjetne nedjelje na Trgu svetog Petra u Rimu, te tijekom homilije pozvao vjernike da slijede Boga s čistoćom dječjega srca, a tijekom angelusa u podne zatražio prekid pokolja u Iraku.


Papa je tijekom angelusa, a poslije mise Cvjetnice (Muke Gospodnje), podsjetivši na tragičnu smrti nadbiskupa kaldejaca u Mossulu mons. Paulosa Faraja Rahha, koji je otet 29. veljače i zatim prije nekoliko dana nađen mrtav, snažno pozvao na prekid nasilja u Iraku.

Vezani članci Misno slavlje ispred zagrebačke katedrale 09 Veliko okupljanje i niz poznatih lica: Je li misno slavlje ispred katedrale zaobišla korona? Slika nije dostupna I Cvjetnica u znaku generala

"Dosta s pokoljima, dosta s nasiljima, dosta s mržnjom u Iraku!", rekao je Benedikt XVI.

Benedikt XVI. je zatim pozvao irački narod "pomirenje, oprost, pravdu i štovanje civilnog suživota među plemenima, narodima, vjerskim skupinama, na solidaran put mira u ime Boga!".

Prije mise Muke Gospodnje priređena je tradicionalna procesija tijekom koje je Papa blagoslovio maslinove grančice. U misnom slavlju, a u povodu 23. Međunarodnog dana mladeži koji će se održati pd 15. do 20. srpnja u Sydneyu u Australiji, sudjelovali su mladi iz rimske i ostalih biskupija, pa je Papa u homiliji govorio o mladima polazeći od Isusova kazivanja svojim sljedbenicima kako bi za ulazak u Božije kraljevstvo trebali postati kao djeca.

"Za susret s Bogom potrebno je biti sposoban vidjeti srcem. Moramo naučiti gledati s mladim srcem, kojem nije preprekom predrasuda i nije zasljepljeno interesima", rekao je Papa.

Na koncu mise i angelusa, Papa je pozdravio prisutne vjernike na Trgu svetog Petra na više jezika, među kojima na hrvatskome hrvatske hodočasnike.

"Srdačno pozdravljam hrvatske hodočasnike, a osobito mlade iz Splita i iz Zadra. Spominjući se danas svečanoga Gospodinova ulaska u Jeruzalem i neizmjerne ljubavi koju nam je iskazao po svojoj muci, otvorite mu širom svoja srca i povjerite mu svoje živote", poručio je Papa hrvatskim hodočasnicima.