Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Reporterka Nove TV Ivana Petrović u Sarajevu je pratila posjet pape Franje.


'Papa je glavna svjetska vijest. Iz Sarajeva se obratio cijelom svijetu. Papa je rekao da danas u svijetu vlada klima rata. Prozvao je lažne mirotvorce, rekao da im svi zeleni stolovi služe za trgovinu oružjem', prenijela je Ivana Petrović dio atmosfere iz Sarajeva.

Vezani članci Slika nije dostupna PAPA IZNENADIO OKUPLJENE Odbacio papir i rekao kardinalu: 'Stvarno je lijep' Slika nije dostupna 'Redovničkom odjećom koju sam imala na sebi vezali su mi oči, nismo smjeli znati kud nas voze'

Papa Franjo: Iz ovoga grada uzdiže se vapaj naroda Božjeg - Nikad više rata

Njezin gost u prijenosu uživo koji se mogao vidjeti na Novoj TV bio je profesor Željko Tanjić, član papinske međunarodne teološke komisije.

'Papa je uputio snažne poruku - 'mir je djelo pravde'. Papa je tom rečenicom poručio da bez pravde nema mira. Sintagma koju često koristi je i 'puzeći treći svjetski ra'. Papa nije govorio kao političar, ali je poslao važnu poruku - pravednost, mir i istina usko su povezani. Nije dovoljno govoriti o miru već biti mirotvorac', zaključio je profesor Tanjić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju