Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Papa Franjo izrazio je nezadovoljstvo u srijedu zbog tendencije mladih generacija da starost sve više smatraju "bolešću od koje se treba distancirati", a stare osobe "Marsovcima".


"Starost nije bolest. Stara osoba nije Marsovac. Stara osoba smo mi uskoro ili puno kasnije, neizbježno, čak ako na to ne mislimo", primijetio je 78-godišnji Papa pred 12.000 okupljenih na Trgu sv. Petra na tjednoj općoj audijenciji.

Vezani članci Papa Franjo Papa Franjo je dobro nakon operacije slijepog crijeva Papa Franjo Potvrdio glasnogovornik Vatikana: Papa Franjo u bolnici, danas ide na operaciju

"Zahvaljujući napretku medicine, život se produžava, ali se društvo ne otvara životu! Dok smo mladi zanemarujemo starost, kao da se radi o bolesti od koje se treba distancirati, ali kad starimo - posebno ako smo siromašni, bolesni ili sami - uviđamo da je društvo programirano na učinkovitost koja, posljedično, ignorira stare osobe".

Papin novi presedan u Vatikanu

Citirao je "jasne i proročke riječi" svojeg prethodnika Benedikta XVI. koji je kazao da se "kvaliteta civilizacije ocjenjuje djelomično po načinu na koji se odnosi prema starim osobama". (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook