Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velikodušni Franjo

Papin novi presedan u Vatikanu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi put se nešto poput ovoga dogodilo unutar vatikanskih zidina.

Papa Franjo pokazao je još jednom koliko je velikodušan dopustivši pokapanje belgijskog beskućnika u Vatikanu.

Pročitajte i ovo Ilustracija optužuju vlasti Umro od srčanog udara na plaži, a onda je obitelj doživjela novi šok: "Čije su nam tijelo to dovezli?!" Pogreb Alekseja Navaljnog Mora odraditi pokoru Suspendiran svećenik koji je vodio pogrebni obred za Navaljnog: Bit će poslan u drugu crkvu da čita psalme

Willy Herteleer koji je umro u prosincu živio je na ulicama oko Trga svetog Petra. Bio je dobro poznat mnogim svećenicima na tom području. Kupovali su mu hranu i vodu, a on je prosio od turista, piše Independent.

Papa je odobrio da ga se sahrani unutar granica groblja koje je inače rezervirano za pokop starijih njemačkih svećenika. Neobičan zahtjev Papi je uputio monsinjor Amerigo Ciani.

Papa Franjo upozorio: Grijeh je zapošljavati na crno

'Ovo je bez sumnje prvi put da je beskućnik pokopan unutar zidina Vatikana', potvrdio je i vatikanski glasnogovornik. Gesta je najnoviji potez Pape u promicanju prava i dobrobiti siromašnih.

Na svoj rođendan u prosincu prošle godine Papa je darovao vreće za spavanje beskućnicima diljem Rima. U javnim zahodima izvan Trga svetog Petra podignuti su tuševi za beskućnike.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene