Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Snažna osuda

Papa Franjo primio žrtve pedofilije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa je primio šest žrtava pedofilije, a nakon mise sastao se sa svakom žrtvom zasebno na više od pola sata

Papa Franjo primio je u ponedjeljak u Vatikanu šest žrtava svećenika pedofila, priopćio je glasnogovornik Svete Stolice Federico Lompardi, dodavši da je to bio dug i topao susret.

Pročitajte i ovo Papa Franjo Urbi et orbi Papa na Uskrs poslao poruku zapadnom Balkanu: "Posebno mi je u mislima" Papa Franjo Objavio Vatikan Papa Franjo u posljednji tren otkazao sudjelovanje u važnoj procesiji

Jorge Mario Bergoglio primio je tri žene i trojicu muškaraca iz Njemačke, Velike Britanije i Irske u rezidenciji Svete Marte u kojoj živi od svojeg izbora za papu u ožujku 2013. Nakon mise u kapeli, u kojoj je snažno osudio pedofiliju, Papa se u nazočnosti prevoditelja sa svakom žrtvom sastao zasebno na više od pola sata, dodao je Lompardi.

Papa osudio 'pošast nezaposlenosti'

'Bilo im je drago što su saslušani s toliko pozornosti', rekao je Lompardi. Taj susret u bliskom formatu, koji je sam Papa najavio krajem svibnja, željno se iščekivao, a udruge žrtava su upozoravale da Vatikan nije dovoljno učinio u borbi protiv pedofilije. Papa Franjo je u više navrata isticao politiku 'nulte tolerancije' prema pedofilij i spremnost uvođenja 'vrlo oštrih sankcija'. Također je osnovao stručno povjerenstvo za zaštitu djetinjstva unutar institucija Katoličke Crkve.

Susret sa žrtvama je nastavak smjera prethodnog pape Benedikta XVI., no ovo je bio prvi takav susret u samom Vatikanu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene