Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'To je izazov'

Papa osudio 'pošast nezaposlenosti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Franjo osudio je u subotu prilikom posjeta maloj talijanskoj regiji Molise 'pošast nezaposlenosti' i pozvao na 'odgovornost institucije i financijski svijet te poduzetnike' u suočavanju s tim izazovom.

Spominjući 'kulturu solidarnosti', Papa je istaknuo potrebu tog angažmana 'naspram stanja materijalne i duhovne nužde, posebno glede nezaposlenosti, pošasti koja zahtijeva napore i hrabrost sviju nas', tijekom mise u prisustvu desetaka tisuća vjernika na nekadašnjem nogometnom stadionu u Campobassu, središtu Molisea.

Pročitajte i ovo Papa Franjo predvodi misu za Veliki Petak - 1 Pati od respiratornih problema Papa Franjo na misu stigao u invalidskim kolicima: Nije mogao obred započeti na uobičajen način Papa izgledao bolje na tjednoj audijenciji Pozdravio vjernike Papa Franjo izgledao bolje na tjednoj audijenciji

Molise, smješten u južnom dijelu poluotoka, jedna je od najmanjih regija Italije s nešto više od 300.000 stanovnika i stopom nezaposlenosti u prvom tromjesečju ove godine od 16,4 posto nasuprot nacionalnom prosjeku od 13,6 posto.

Parlament izglasao dječji rad: To će razviti duh poduzetništva?!

'Zapošljavanje je izazov koji posebno zove na odogvornost institucije, financijski svijet i poduzetnike', nastavio je Papa.

'Nužno je staviti dostojanstvo osobe u središte svake perspektive i svakog djelovanja. Drugi interesi, makar bili legitimni, od drugorazrednog su značaja', dodao je on. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene