Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi katolički poglavar u toj zemlji

Papa Franjo posjetio Sjevernu Makedoniju: "Različiti vjerski identiteti su komadići važni za ljepotu cjeline"

Papa Franjo u posjetu Sjevernoj Makedoniji (Foto: Dnevnik.hr)
Papa Franjo u posjetu Sjevernoj Makedoniji (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Papa Franjo u posjetu Sjevernoj Makedoniji (Foto: Dnevnik.hr) Papa Franjo u posjetu Sjevernoj Makedoniji (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Papa Franjo u posjetu Sjevernoj Makedoniji (Foto: Dnevnik.hr)1 Galerija 1/2 >>
Papa Franjo u jednodnevnom je posjetu Sjevernoj Makedoniji. Prvi je katolički poglavar koji je obišao tu zemlju.

Papa je u Skoplju predvodio misu pred oko petnaest tisuća vjernika. Među njima su bili i brojni hodočasnici iz Hrvatske.

Pročitajte i ovo Papa Franjo predvodi misu za Veliki Petak - 1 Pati od respiratornih problema Papa Franjo na misu stigao u invalidskim kolicima: Nije mogao obred započeti na uobičajen način Papa izgledao bolje na tjednoj audijenciji Pozdravio vjernike Papa Franjo izgledao bolje na tjednoj audijenciji

Prethodno je odao počast majci Terezi i pomolio se u njezinoj memorijalnoj kući. Papa se sastao i s makedonskim dužnosnicima te podržao zemlje zapadnog Balkana na putu prema Europskoj uniji.

"Različiti vjerski identiteti pravoslavaca, katolika, drugih kršćana, muslimana i židova i etničke različitosti između Makedonaca, Albanaca, Srba, Hrvata i osoba drugog podrijetla stvorili su mozaik u kojem je svaki komadić važan za jedinstvenost i ljepotu cjeline.

Ta ljepota postat će još očitija u mjeri u kojoj je uspijete prenijeti i usaditi u srca sljedećih generacija", kazao je papa Franjo. 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene