Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sveti otac zatečen

Papa Franjo: Ova ekonomija ubija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Franjo je poručio kako premda u svijetu ima dovoljno hrane za sve osobe ipak svi nisu u mogućnosti prehraniti se.

Ekonomija koja isključuje i koja je nepravedna je ekonomija koja ubija, kazao je Papa Franjo u video poruci svjetskoj izložbi EXPO koja će se održati ove godine, od 1. svibnja, u Milanu. Svjetska izložba posvećena je hrani i ekologiji, te će okupiti 144 države, a pohodit će je u šest mjeseci više od 20 milijuna posjetitelja.

Pročitajte i ovo Papa Franjo Opsežno objašnjenje Katolički biskupi protive se blagoslovu istospolnih parova: Vatikan ih pokušao umiriti novim objašnjenjem Papa Franjo na misi Papa uputio važnu poruku: "Trebali bi živjeti svaki dan i svaki trenutak sa zahvalnošću i nadom"

Tema svjetske izložbe je "Hraniti svijet". Papa Franjo je poručio kako premda u svijetu ima dovoljno hrane za sve osobe ipak svi nisu u mogućnosti prehraniti se. Još je papa Ivan Pavao II. govorio o "paradoksu obilja", odnosno kako ima dovoljno hrane, ali ipak ima i gladnih, jer se jelo baca. Franjo je pozvao na stvarno rješenje uzroka strukturalnog siromaštva, a to je "odustajanje od potpune autonomije tržišta i financijske špekulacije".

Papa zaradio kritike zbog OVE izjave

"Nije moguće da vijest ne čini smrt zbog smrzavanja stare osobe primorane živjeti na ulici, već postaje vijest pad vrijednosti od dvije postotne točke na burzi", kazao je Franjo i postavio pitanje: odakle treba krenuti zdrava ekonomska politika? I odgovorio: Od dostojanstva osobe i zajedničkog dobra.

Pozvao je osobe koje su odgovorne za ekonomiju, politiku i društvo da brinu i o zaštiti "majke zemlje". Papa je ponovio uzrečicu kako "Bog uvijek prašta, čovjek katkada, a zemlja ne prašta nikada". Zemlja je majka svima i treba je poštovati, a ne biti nasilni prema njoj, kazao je Franjo naglasivši kako bi zemlju trebalo predati novoj generaciji u boljem stanju negoli je sada. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene