Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slažete li se?

Papa zaradio kritike zbog OVE izjave

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Franjo rekao je kako dobar otac može povremeno udariti svoje dijete da bi ga kaznio, ali dodao da to treba učiniti s pravom i dostojanstvom.

Papina izjava prema kojoj dobar otac povremeno može udariti svoje dijete da bi ga kaznio, no s pravom i dostojanstvom, potaknula je kritike, osobito u Njemačkoj i Velikoj Britaniji.

Pročitajte i ovo Papa Franjo vodio misu u povodu Cvjetnice Na tako važan dan Papa Franjo na misi preskočio tradiciju staru 1700 godina: ''Ovo je vrlo neobično'' Cijene crkvenih usluga - 1 Usporedio ih s trgovinama Papa poručio svećenicima da ga boli kad vidi cjenike nekih župnih ureda. Što kažu hrvatski svećenici?

'Dobar otac otac zna oprostiti, ali i odlučno ispraviti neke stvari. Ne treba biti ni slab, ni sentimentalan ni popustljiv', rekao je u srijedu tijekom opće audijencije u Vatikanu, posvećene ulozi očeva u obitelji.

Kao i puno puta ranije Papa se udaljio od pripremljenog teksta te ispričao: 'Svojedobno sam čuo jednog oca kako kaže - moram povremeno malo udariti svoju djecu. No nikad ih ne pljusnem po licu da ih ne bih ponizio. To je dobro razmišljanje, jer otac zna koliko vrijedi dostojanstvo. Dijete treba povremeno kazniti, no to treba učiniti s pravom i dostojanstvom'.

VIDEO 'Jako mi je drago da će nas posjetiti, sviđa mi se sve ono što je do sada radio'

Papina izjava u Italiji je prošla gotovo nezamijećeno, no na sjeveru je oštro kritizirana.

'Nema nikakvoga fizičkog kažnjavanja djece koje je dostojanstveno. To treba odmah razjasniti. Bilo kakvo nasilje protiv djece potpuno je neprihvatljivo', rekla je njemačka ministrica obitelji Manuela Schwesig za Die Welt.

Njemačka udruga za djecu Aide argentinskog je Papu pozvala da što prije ispravi svoju pogrešku: 'Papa je iznimno humana osoba, no svatko može pogriješiti. Izjavivši kako je normalno da se dijete povremeno udari ukoliko se to napravi na dostojanstven način, u potpunosti je pogriješio'.

Suradnik vatikanske službe za javnost Thomas Rosica objasnio je da Papa nije govorio o nasilju prema djeci nego o tomu na koji način nekome pomoći da postane zrela osoba. Ovdje nije riječ o zlostavljanju djece, rekao je Rosica, a prenosi njemački Bild.

Franjino viđenje obitelji i obrazovanja vrlo je tradicionalno te povezuje nježnost i odlučnost. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene