Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Papa se sastao s palestinskim predsjednikom

Papa Abbasu izrazio nadu u rješavanje sukoba Arapa i Izraela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa se sastao s palestinskim predsjednikom te izrazio nadu da će se pronaći rješenje za arapsko-izraelski sukob.

Papa Benedikt XVI u ponedjeljak se sastao s palestinskim predsjednikom Mahmoudom Abbasom te mu je rekao da se nada kako će činjenica da je Palestina praktički priznata u Ujedinjenim narodima potaknuti međunarodnu zajednicu da pronađe rješenje za arapsko-izraelski sukob.

Abbas je trenutno na turneji po Europi kako bi zahvalio zemljama koje su 29. studenoga poduprle rezoluciju Opće skupštine UN kojom se priznaje palestinska država. Sastanak s Papom trajao je oko 25 minuta.

Pročitajte i ovo Pojas Gaze 100. dan rata Hamas raketirao Izrael, glasnogovornik potvrdio: "Moguće je da su mnogi taoci ubijeni" Uništenja u Gazi - 2 Raste strah od šireg sukoba Sto dana rata Izraela i Hamasa, užasima se ne nazire kraj: "Nitko neće pobijediti"

'Postoji nada da će rezolucija potaknuti međunarodnu zajednicu da pronađe pravedno i trajno rješenje za izraelsko-palestinski sukob, koje se može postići isključivo nastavkom pregovora između uključenih strana koji moraju biti održani u dobroj vjeri i uz poštivanje prava obje strane', stoji u priopćenju objavljenom u Vatikanu.

>> Izraelski predsjednik: Abbas i dalje 'ozbiljan partner za mir'

Vatikan je 30. studenog 'pozdravio' odluku UN-a da Palestini odobri promatrački status zemlje nečlanice, kakav i sam ima, istodobno ocijenivši kako to 'nije zadovoljavajuće rješenje za probleme u toj regiji'.

Sveta Stolica u priopćenju je ponovila i poziv da se Jeruzalemu međunarodno zajamči poseban status, što Izrael odbija. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene