Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Palestinski čelnik

Izraelski predsjednik: Abbas i dalje 'ozbiljan partner za mir'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Palestinski čelnik Mahmoud Abbas i dalje je 'ozbiljan partner za mir' usprkos svom potezu u UN-u, gdje je Palestina dobila status države promatrača, rekao je izraelski predsjednik Shimon Peres.

'Htio sam ga odvratiti da ide (u UN) u ovom trenutku. No mislim da je i dalje ozbiljan partner za mir', dodao je Peres. Izraelski predsjednik ocijenio je da Kvartet za Bliski istok (SAD, Rusija, Europska unija i UN) "opet treba biti pregovaračko tijelo" jer je 'legitiman'. 'Počeli su dobar posao, ali su morali prekinuti zbog različitih razloga. No sada mislim da se moraju vratiti', rekao je izraelski predsjednik u razgovoru.

>> Abbas čestitao šefu vlade Hamasa u Gazi na pobjedi

Abbas je 29. studenog u Općoj skupštini UN-a podnio na glasovanje rezoluciju kojom se Palestini dodjeljuje status zemlje promatrača nečlanice u UN-u, što je velika diplomatska pobjeda, ali je Palestince podvrgnula izraelskim sankcijama.

Tako je izraelski premijer Benjamin Netanyahu odlučio ponovo početi gradnju židovskih naselja na okupiranoj Zapadnoj obali i u okupiranom i pripojenom istočnom Jeruzalemu te blokirati u prosincu isplatu poreza koji ubire uime Palestinske samouprave, ili 460 milijuna šekela (oko 92 milijuna eura). (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Prosvjedi na Sveučilištu Columbia Šatoraši ometaju Sveučilišta počela strože kažnjavati studente: "Stvoreno je nepoželjno okruženje za židovske studente..." Mahmud Abas, predsjednik Palestinske samouprave Još veća nestabilnost u regiji Palestinske vlasti "preispitat će odnos" sa SAD-om nakon veta u UN-u

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene