Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Slovenski parlament je izglasao nepovjerenje Pahorovoj vladi s 51 glasom 'za'. 36 zastupnika bilo je protiv rušenja aktualne slovenske vlade.


Glasanje u parlamentu završeno je nešto prije 18 sati. Pahor je zahvalio svim ministrima, koji su radili u njegovoj vladi. Tvrdi da 'ne osjeća gorak okus' te da ima vjeru u zemlju i ljude. Prije odlaska iz dvorane rukovao se s ministrima u Vladi, zamjenikom i rekao da će oni do daljnjega obnašati tekuće poslove, prenosi žurnal24.si..

Vezani članci Štajerska straža (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Pripadnici "Štajerske straže" s kalašnjikovima čuvaju granicu od migranata: "Ako treba, bit ćemo tu 100 godina" Borut Pahor, predsjednik Slovenije (Foto: AFP) Pahor: "Granica je definirana, a arbitražna presuda će prije ili kasnije biti implementirana"

Povjerenje Vladi izrazili su zastupnici SDS-a, DeSUS-a, SNS-a, te oba zastupnika etničkih zajednica, te gotovo svi zastupnici Zaresa.

'Današnjim je korakom podignuta svijest o tome kako je situacija u zemlji ozbiljna, ali ne politička. Slovenija treba promjene, ali ne političke, nego u našim razmišljanjima, a idućih mjeseci bit će teško", kazao je predsjednik stranke Zares Gregor Golobič.