Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjedi prerasli u nerede

Pakistanski oporbenjak iz kućnoga pritvora pobjegao u prosvjede

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pakistanski oporbeni čelnik unatoč kućnome pritvoru odlučio je pridružiti se prosvjedima koji su se pretvorili u nerede i prije nego što su uspjeli pokazati snagu prosvjednika koji se ne slažu s pakistanskim prozapadnim predsjednikom, prenose agencije.

'Svi vidite da je cijela zemlja pretvorena u policijsku državu. Oni su blokirali sve ceste, služe se svim nezakonitim sredstvima', rekao je Nawaz Sharif novinarima pred vratima svoje kuće u Lahoreu, a prenosi Reuters.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Znate li nešto Nagrada od 50 tisuća kuna za podatke o vozaču koji je izazvao nesreću i pobjegao Slika nije dostupna 'Tko je?' - 'Bob' Lopov se predstavio pa pobjegao

Nekoliko se sati specijalna policija u Lahoreu na istoku zemlje tukla s prosvjednicima, a oni su policajce gađali kamenjem. Središte grada pretvorilo se u ratnu zonu, prekriveno je kamenjem i zadimljeno, a bačen je i suzavac, navodi Associated Press.

Gomila je porazbijala prozore autobusa parkiranih uzduž ceste kojom se kretao konvoj Nawaza Sharifa. A onda se policija povukla i raspoloženje se pretvorilo u slavljeničko. Lokalni čelnik Sharif došao je do zgrade suda i obratio se tisućama okupljenih pravnika i pristalicama oporbe.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene