Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pakistanski oporbeni čelnik unatoč kućnome pritvoru odlučio je pridružiti se prosvjedima koji su se pretvorili u nerede i prije nego što su uspjeli pokazati snagu prosvjednika koji se ne slažu s pakistanskim prozapadnim predsjednikom, prenose agencije.


'Svi vidite da je cijela zemlja pretvorena u policijsku državu. Oni su blokirali sve ceste, služe se svim nezakonitim sredstvima', rekao je Nawaz Sharif novinarima pred vratima svoje kuće u Lahoreu, a prenosi Reuters.

Nekoliko se sati specijalna policija u Lahoreu na istoku zemlje tukla s prosvjednicima, a oni su policajce gađali kamenjem. Središte grada pretvorilo se u ratnu zonu, prekriveno je kamenjem i zadimljeno, a bačen je i suzavac, navodi Associated Press.

Vezani članci Slika nije dostupna Lopov se predstavio pa pobjegao Slika nije dostupna BiH raspisala tjeralicu za ratnim zločincem Đukićem

Gomila je porazbijala prozore autobusa parkiranih uzduž ceste kojom se kretao konvoj Nawaza Sharifa. A onda se policija povukla i raspoloženje se pretvorilo u slavljeničko. Lokalni čelnik Sharif došao je do zgrade suda i obratio se tisućama okupljenih pravnika i pristalicama oporbe.