Prije nekoliko dana pojavila se informacija da je Zdravko Mamić pobjegao iz Međugorja i sklonio se u Ujedinjene Arapske Emirate kako bi izbjegao moguće izručenje Hrvatskoj. I on i njegovi odvjetnici odmah su demantirali tu vijest, a sad su objavljene i fotografije koje to potvrđuju.

Galerija


Bosanskohercegovački mediji u srijedu su objavili bombastičnu vijest da je Zdravko Mamić u pratnji svoga brata Zorana pobjegao iz Međugorja i otišao u Ujedinjene Arapske Emirate.

Vezani članci Libanon: Pobjegli iz zatvora pa poginuli u sudaru - 3 Iz zatvora im pobjeglo 69 zatvorenika, uhićeno njih 15, jednoga u zatvor dovela majka - Petorica nakon bijega poginula u sudaru Sarajevo: Zdravko Mamić stigao na sud na saslušanje (Foto: STR-2222/PIXSELL) I treći put: Ponovno odgođeno suđenje Zdravku Mamiću

''Ma kakvi pobjegao, prije pola sata smo pili kavu'', odmah je reagirao njegov odvjetnik u BiH Zdravko Rajić i informacije o bijegu nazvao potpunom izmišljotinom.

I njegov hrvatski odvjetnik Veljko Miljević ubrzo je odbacio tvrdnje da je njegov klijent u bijegu. Naglasio je da je Mamić u Međugorju cijelo vrijeme, i to još od 5. lipnja kada je napustio Hrvatsku kako bi izbjegao odlazak na izdržavanje kazne.

Kasnije su se pojavile informacije da je Mamić doista planirao bijeg, ali je u posljednjem trenutku odustao. Da je doista u Međugorju, potvrdile su u petak  objavljene fotografije koje možete pogledati u galeriji.

Županijski sud u Osijeku odlučivat će o novom pritvoru za Zdravka Mamića 30. studenog, temeljem kojeg bi nekadašnji prvi čovjek Dinama mogao biti izručen Hrvatskoj.