Prije nekoliko dana pojavila se informacija da je Zdravko Mamić pobjegao iz Međugorja i sklonio se u Ujedinjene Arapske Emirate kako bi izbjegao moguće izručenje Hrvatskoj. I on i njegovi odvjetnici odmah su demantirali tu vijest, a sad su objavljene i fotografije koje to potvrđuju.

Galerija


Bosanskohercegovački mediji u srijedu su objavili bombastičnu vijest da je Zdravko Mamić u pratnji svoga brata Zorana pobjegao iz Međugorja i otišao u Ujedinjene Arapske Emirate.

Vezani članci Molitva u Međugorju (Foto: Facebook) Pogledajte snimku: Zdravko Mamić u Međugorju predvodio molitvu Andrija Jarak (Foto: Dnevnik.hr) "Mamić će noć provesti u pritvoru, a ujutro će se pojaviti pred istražnom sutkinjom"

''Ma kakvi pobjegao, prije pola sata smo pili kavu'', odmah je reagirao njegov odvjetnik u BiH Zdravko Rajić i informacije o bijegu nazvao potpunom izmišljotinom.

I njegov hrvatski odvjetnik Veljko Miljević ubrzo je odbacio tvrdnje da je njegov klijent u bijegu. Naglasio je da je Mamić u Međugorju cijelo vrijeme, i to još od 5. lipnja kada je napustio Hrvatsku kako bi izbjegao odlazak na izdržavanje kazne.

Kasnije su se pojavile informacije da je Mamić doista planirao bijeg, ali je u posljednjem trenutku odustao. Da je doista u Međugorju, potvrdile su u petak  objavljene fotografije koje možete pogledati u galeriji.

Županijski sud u Osijeku odlučivat će o novom pritvoru za Zdravka Mamića 30. studenog, temeljem kojeg bi nekadašnji prvi čovjek Dinama mogao biti izručen Hrvatskoj.