Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pakistanske snage sigurnosti ubile vođu separatista Beludžistana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pakistanske snage sigurnosti ubile su Balacha Marrija, vođu oružanog separatističkog pokreta južne pakistanske pokrajine Beludžistana, koji već tri godine predvodi krvavu pobunu u regiji.

Balach Marri, kojega pakistanske vlasti smatraju vođom Vojske za oslobođenje Beludžistana ubijen je u noći na srijedu tijekom vojne operacije u području Kohlu. Ni policija ni vojska još nisu potvrdile informaciju, no, u programu pakistanske televizije objavljena je informacija to tomu da je Marri ubijen, ali u Afganistanu, koji graniči s Beludžistanom, a ne kako je kazao Baluch u Pakistanu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sve više problema Stiže novi udarac Islamskoj državi Slika nije dostupna Veliki uspjeh Sirija: Američki specijalci ubili drugog čovjeka Islamske države!

Skupine mladih demonstranata koji su odmah reagirali na informaciju o smrti svojeg vođe, u glavnome su gradu Beludžistana Quetti u znak prosvjeda počeli paliti automobile, izvijestila je policija.

Pokrajina Beludžistan, bogata prirodnim plinom, često je poprište pobune etničke manjine Beludža koji ondje živi. Oni se zauzimaju za neovisnost ili za političku autonomiju. U kolovozu 2006. vojska je ubila glavnog vođu beludžistanskog plemena Nawaba Akbara Bugtija, nakon čega su napadi pobunjenika postali razmjerno rijetki.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene