Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pakistan: U sukobima poginulo 150 pobunjenika i 45 vojnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko 150 islamističkih boraca i 45 pakistanskih vojnika poginulo je od nedjelje u žestokim sukobima u pograničnom području s Afganistanom.

Sukobi su izbili u nedjelju u pokrajini Sjeverni Waziristan nakon što su pobunjenici napali nekoliko vojnih konvoja. Vojska je odgovorila na napad s kopna i iz vojnih helikoptera. Borbe su vođene u planinskom području blizu Mir Alija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U novim sukobima na Šri Lanki 43 poginulih Slika nije dostupna Kod Najafa ubijeno 300 šijitskih pobunjenika

"Od nedjelje je u sukobima poginulo ukupno 150 islamističkih pobunjenika i 45 vojnika. Uspjeli smo uspostaviti kontakt sa skupinom od 50 pakistanskih vojnika koje smo u ponedjeljak 'vodili' kao nestale. Desetak nam ih se nije javilo, pa ne znamo jesu li poginuli u borbama", rekao je jedan od pakistanskih zapovjednika.

Pokrajine Sjeverni Waziristan i Južni Waziristan, koje se nalaze u sjeverozapadnom pograničnom dijelu zemlje, područja su koja Sjedinjene Države smatraju sjedištem al-Qaide i afganistanskih talibana koji su se, prema njihovu mišljenju, ondje sklonili da bi se pregrupirali i ojačali svoje snage, unatoč prisutnosti oko 90.000 pakistanskih vojnika u blizini.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene