Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dva bombaša poginula su u pakistanskoj pokrajini Punjab, danas kada su naprave koje su nosili prerano eksplodirale u pokušaju atentata na bivšeg ministra, rekla je policija.


Eksplozija u Haroonabadu u južnom Punjabu dogodila se samo nekoliko dana nakon ubojstva bivše premijerke Benazir Bhutto u samoubilačkom atentatu koji je pokrenuo val nasilja u zemlji u kojem je stradalo najmanje 44 ljudi.

Vezani članci Psi, ilustracija Horor u Josipdolu: Staford iskočio iz vozila i napao dijete (7) koje je bilo u pratnji oca pa ga teško ozlijedio Izraelski zračni napadi na Hamasove lokacije - 1 Izrael avionima gađao Hamasove lokacije u Gazi: Poručuju da su odgovorili na raketnu paljbu prema njima

Policija je navela da vjeruje da je meta napada bio Mohamed Ejaz-ul Haq, bivši ministar za vjerska pitanja u vladi predsjednika Perveza Musharrafa koji je nešto ranije boravio u kući 200 metara dalje od mjesta eksplozije.

Na mjestu eksplozije policija je pronašla dijelove tijela i motora
dvojice napadače i pretpostavlja da im se dogodila nesreća ili su pali s motora čime su izazvali eksploziju.

Haq je sin bivšeg vojnog zapovjednika generala Mohameda Zai-ul-Haqa, koji je pogubio oca Benazir Bhutto, bivšeg premijera Zulfikara Ali Bhutta 1979. godine.

Ul-Haq je identificiran kao moguća meta nakon samoubilačkog napada na bivšeg ministra unutrašnjih poslova Aftaba Ahmed Khan Sherpao prošlog tjedna u kojem je poginulo više od 50 ljudi.

Pakistanska narodna stranka ubijene Benazir Bhutto (PPP) u nedjelju će na svom sastanku odlučiti da li će bojkotirati izbore zakazane za 8. siječnja. 

Na sastanku će također biti pročitana oporuka Benazir Bhutto i razmatrat će se kandidat za njezinog nasljednika na čelu stranke. 

Neimenovani izvori bliski stranci koje prenose pakistanski
mediji javljaju kako bi 19-godišnji sin ubijene Benazir Bhutto Bilawal Zardai mogao biti imenovan njezinim nasljednikom. Iz stranke nisu komentirali te tvrdnje tiska.