Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobivao upute iz Washingtona?

Pahor odbija komentirati navode WikiLeaksa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenski premijer Borut Pahor odbio je u četvrtak komentirati diplomatsku prepisku američkih veleposlanika u Ljubljani i Zagrebu s Washingtonom u 2009. godini iz koje navodno proizlazi da je popustio američkim pritiscima da deblokira hrvatske pristupne pregovore s EU-om i omogući da Hrvatska uđe u NATO savez, bez obzira na granični prijepor s Hrvatskom.

'Depeše koje je objavio Wikileaks ne komentiramo', rekao je Pahor na svojoj redovnoj konferenciji za medije, prekinuvši novinare koji su ga tražili da komentira otkrića iz depeša koje su, prema WikiLeaksu, objavili slovenski i hrvatski mediji.

Prema objavljenom sadržaju tih depeša, američka državna tajnica Hillary Clinton preko američkih diplomata Sloveniji je navodno slala upute da ne zaustavlja hrvatske pristupne pregovore s EU-om zbog graničnog pitanja jer će se u suprotnom suočiti s gnjevom SAD-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prvi intervjuu nakon izbora Hillary Clinton: "Trebamo raznijeti Asadove zračne baze" Slika nije dostupna Zaradila 26 milijuna dolara Objavljeni govori Hillary Clinton koje je skrivala od javnosti

Također je navodno uputila i poruku da bi bila prava sramota ako zbog referenduma koji je u proljeće 2009. najavljivala jedna slovenska nacionalistička skupina Hrvatska ne bi bila primljena u NATO savez, jer Slovenija u slučaju referenduma ne bi na vrijeme mogla ratificira njen pristupni protokol do summita NATO saveza u Washingtonu početkom travnja 2009. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene