Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brzo se širi

Pacifičke zemlje u strahu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema izvješću Svjetske zdravstvene organizacije polovica stanovništva Francuske Polinezije obolit će od teške iscrpljujuće virusne bolesti, chikungunye, koju prenose dvije vrste komaraca, koja izaziva groznicu, glavobolju i bol u zglobovima, a za koju još uvijek nema cjepiva.

Bolest se vrlo brzo širi i prijeti susjednim pacifičkim zemljama, izvijestile su u srijedu regionalne zdravstvene vlasti.

Pročitajte i ovo Ilustracija mora se djelovati Stižu upozorenja na nove epidemije zbog jednog insekta: "Bit će sve više slučajeva ovih bolesti i smrti širom Europe" Laboratorij Uvezen iz Afrike Zabilježen slučaj zarazne bolesti koja je u Hrvatskoj iskorijenjena prije 60 godina: Stručnjaci otkrivaju koji su simptomi

Ove je godine njome zaraženo i gotovo milijun ljudi u Latinskoj Americi i na Karibima, a rizik od infekcije postoji za 14 pacifičkih zemalja, pogotovo u kišnoj sezoni koja se očekuje.

Bolest je iscrpljujuća i oboljeli mjesecima ne mogu na posao što je veliki teret za zdravstveni sustav, ali i za gospodarstvo Francuske Polinezije utemeljeno na turizmu koji zbog globalne krize bilježi veliki pad. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene