Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Misterij u Rusiji

Pa gdje je taj meteor?! Ronioci dosad nisu pronašli ništa!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Doletio je sasvim neočekivano, porazbijao je gomilu stakala, ozlijeđeno je više od 1.200 ljudi, a nitko pojma nema gdje je pao i je li uopće pao na tlo.

Gotovo deset tisuća vojnika i djelatnika raznih hitnih službi angažirano je u operaciji čišćenja i sanacije nakon potpuno neočekivanog naleta meteora u ruskoj regiji Čeljabinsk u pograničnom području s Kazahstanom. Premda su lokalni ribari javili da su fragmenti svemirskog tijela upali u jedno zaleđeno jezero blizu gradića Čebarkula, ronioci koji su se odmah dali u potragu za komadima dosad nisu otkrili ništa.

Pročitajte i ovo Darko Obradović, stručnjak za sigurnost Dramatična potraga Sigurnosni stručnjak o istrazi oko nestale Danke: "Ne bi se otkazivala potraga da se nije dogodio preokret" Nenad Periš i nestala djevojčica velika potraga u Boru Otac Mateja Periša poslao dirljivu poruku obitelji nestale djevojčice

>> Meteor nad Rusijom ušao u atmosferu snagom 30 nuklearnih bombi; Meteor eksplodirao i nad Kubom?!

BBC javlja da bi opsežnija potraga mogla biti obavljena tek na proljeće, kada u Čeljabinskoj oblasti nastupe više temperature zraka.

Potraga je zasad bez rezultata i u Kazahstanu, čije su vlasti objavile da i dalje češljaju teren na sjeveru države.

U incidentu koji je šokirao mnoge Ruse, a diljem svijeta je oduševio dežurne teoretičare zavjera, ozlijeđeno je više od 1.200 ljudi, uglavnom zbog polupanih prozora. Ministarstvo izvanrednih situacija opovrgnulo je špekulaciju da je većina prozora razbijena namjerno kako bi pohlepno stanovništvo od države iskamčilo nešto novca za odštetu. Ukupna se šteta procjenjuje na 30-ak milijuna američkih dolara.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene