Događaja je u 2014. godini bilo mnogo, fotografija daleko više. Dnevnik.hr probrao je one koje su po našem izboru u krugu onih najboljih, a da pritom najvažniji događaji u svijetu ipak ne budu izostavljeni.


1. ISUST KRIST MEĐU MUNJAMA
Munje sijevaju oko kipa Isusa Krista na brdu iznad Rio de Janeira.

2. RAT U UKRAJINI

Pravoslavni svećenik pokušava u centru Kijeva zaustaviti sukob prosvjednika protiv predsjednika Viktora Janukoviča i policije.

Vezani članci Zoran Marinović - 5 Poznati fotoreporter ogolio dušu: ''I ja plačem kad mi se skupi, nepodnošljivo je nekad biti u mojoj koži" Slika nije dostupna 'Čovječanstvo bi trebalo zaplakati, a ovo je vrijeme da pusti suze'

Nastavljeni oružani sukobi u Ukrajini

3.TRADICIONALNO VJENČANJE NA KOSOVU

Arleta Sahiti pozirala je za Etnografski muzej u Prištini kao tradicionalna mladenka. Zlatni krugovi na oslikanom licu simboliziraju životne cikluse.

4. MALEZIJSKI ZRAKOPLOV SRUŠEN IZNAD UKRAJINE
Avion Malaysia Airlinesa na letu od Amsterdama prema Kuala Lumpuru srušen je iznad istočne Ukrajine. Poginulo je 298 osoba.

Neočekivani pronalazak: Pronađen trup srušenog aviona i još tijela žrtava!


5. PIJANIST NA 'LETEĆEM' TEPIHU

Njemački pijanist Stefan Aaron na svojoj turneji 'Orange piano tour' zasvirao je iznad zračne luke Franz-Josef-Straussu Muenchenu. Njegov aluminijski 'leteći' tepih cijelo je vrijeme bio zakačen za helikopter.


6. SUKOB U GAZI

Palestincu Tarek al-Rifiju ubijeno je troje djece u izraelskom napadu na Pojas Gaze. Prema podacima UN-a od srpnja je 2065 Palestinaca od toga 467 djece.


7. PLES ZA KRALJA U JUŽNOJ AFRICI

Djevojke-djevice golih grudi pripremaju se za tradicionalni ples trske posvećen Zulu kralju. Među njima je i albino djevojka.

8. EPIDEMIJA EBOLE
Bolnica za oboljele od ebole u Monroviji koju vode Liječnici bez granica. Radnici nose zaštitna odijela u području karantene.

9. RAT U SIRIJI
Ranjeni dječak čeka u bolnici u gradu Douma, kod Damaska. U sukobima pobunjenika sa snagama predsjednika Bashar al-Assada od ožujka 2011. poginula je 191 tisuća osoba.


10. BORBA ZA KOBANE

Umorni Kurd sjedi u pograničnom području, u blizini Kobanea koji je jedan od strateških ciljeva militanata Islamske države.

11. VRATA PAKLA
Plinski krater u Karakum pustinji u Turkmenistanu pretvoren je u turističku atrakciju. Rezultat je pogrešne procjene sovjetskih znanstvenika, a vatra u njemu gori već više 40 godina.

12. 'REVOLUCIJA KIŠOBRANA'
Tisuće prosvjednika u Hong Kongu s upaljenim mobitelima. 'Revolucijom kišobrana' traže veće političke slobode, i slobodne izbore, od središnje vlasti u Kini.

Hong Kong: Policija se sukobila s prosvjednicima drugu noć zaredom

13. VRUĆINA U KINI

Kinezi se pokušavaju rashladiti u vodenom parku u Suiningu, u jugozapadnom dijelu zemlje.

14. PAPA FRANJO NA BLISKOM ISTOKU

Papa Franjo posjetio je Bliski Istok te pozvao Palestince i Izraelce na mir. Neplanirano se zaustavio pred zidom koji dijeli Betlehem i Jeruzalem te se pomolio.

15. JATO ČVORAKA

Čvorci izvode svoj tradicionalni ples prije zalaska sunca. Snimljeno iznad pustinje Negev u Izraelu.

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook