Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borba za demokraciju

Hong Kong: Policija se sukobila s prosvjednicima drugu noć zaredom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija se sukobila s prodemokratskim prosvjednicima u Hong Kongu već drugu noć zaredom u poslovnoj i stambenoj četvrti Mongkok, a strane se međusobno optužuju za nasilje.

Organizatori prosvjeda koje vode studenti optužili su policiju da je napala prosvjednike s palicama dok vlasti tvrde da su upotrijebile "minimalnu silu".

Pročitajte i ovo Na parkiralištu Doma zdravlja u Šestinama automobil naletio na pješakinju Jeste li što vidjeli? Policija moli svjedoke za pomoć: Automobil naletio na pješakinju u Šestinama Uočena dva konja u središnjem Londonu uplašili su se VIDEO Nesvakidašnja potjera: Središtem Londona dva sata trčalo pet konja, petero ljudi je ozlijeđeno

Policija je priopćila u nedjelju da su prosvjednici pokušali napasti policiju koja je odgovorila "minimalnom silom kako bi ih rastjerala i spriječila pogoršanje situacije" te da su pritom ozlijeđene tri osobe. Međutim, lokalni mediji javljaju da je ozlijeđeno najmanje dvadeset prosvjednika.

SLUČAJNO SNIMLJENO - Interventna brutalno premlatila mladića

Prosvjednici traže punu demokraciju za Hong Kong, bivšu britanski koloniju koja je 1997. vraćena pod okrilje komunističke Kine. U četvrtak je izvršni dužnosnik Leung Chun-ying rekao da je vlada spremna početi pregovore sa studentskim vođama idući tjedan, no isključio je mogućnost promjene stajališta vlasti. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene