Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nezapamćena zima

Ovi ljudi zbog snijega iz kuće izlaze kroz tavan!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neki stanovnici Rumunjske zbog obilnog snijega koji je napadao iz svojih kuća izlaze kroz tavane.

Debeli pokrivač snijega 'okovao' je kućice u Varastiju, mjestu koje se nalazi jugoistočno od Bukurešta. 62-godišnja Catana Maria strahuje od još snijega koji bi mogao napadati ovaj vikend.

Pročitajte i ovo Snijeg na Sljemenu VRAĆA LI SE ZIMA? FOTO Na Sljemenu pada snijeg, na Zavižanu ga ima 14 centimetara Snijeg na Platku Potencijalno opasno vrijeme Oglašeno žuto upozorenje: Danas pljuskovi s grmljavinom, a snijeg već pada na Platku i Zavižanu

Do sada ga je na tom području već palo dva metra. S koliko snijega žive stanovnici Varastija pokazuje i prizor snijega koji doseže do krovova njihovih kuća, javlja AP.

'Ako dođe nova oluja, tijekom sljedećih nekoliko dana, umrijet ćemo od straha', rekla je Catana. 'Bunari su potpuno prekriveni, ne mogu po drva. Pogledajte moje dvorište, još sam jučer mogla u garažu po drva. Sama sam s lopatom čistila put', objašnjava žena.

Sandu Voica 73-godišnjakinja, je kazala da nikada nije vidjela da ovako jako sniježi. 'Ovakvu katastrofu nisam vidjela već mnogo godina', rekla je. 'Posljednji put slično se dogodilo prije nekoliko godina, ali nije bilo ovako loše kao sada', dodaje.

Službenici su u petak izvijestili o još 13 poginulih u Rumunjskoj, te su kazali kako su pronašli još 220 beskućnika i osigurali im smještaj da se ne bi smrznuli.

Kako doslovno izgledaju kućice u snijegu, možete pogledati u priloženom videu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene