Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jedan od najsnažnijih tajfuna, koji je ikada udario na kopno na Filipinima je ostavio brojne ljudske žrtve i velike štete dok se nastavlja kretati preko mora prema Vijetnamu.


Najmanje 100 ljudi poginulo je samo u jednom gradu u prolasku razornog tajfuna Haiyan u Filipinima. Službenici javljaju kako na ulicama teško pogođenog grada Taclobana tijela mrtvih leže na ulicama. Oluja je trgala zgrade i pokretala klizišta u središnjim Filipinima.

>> Monstruozni supertajfun hara Filipinima, udari vjetra dosežu 380 km/h!

Vezani članci Tajfun Vamco na Filipinima - 3 Snažan tajfun pogodio Filipine: Poginulo najmanje 67 ljudi, hitne službe dostavljaju pomoć stanovnicima Tajfun na Filipinima Tajfun Goni usmrtio četiri osobe na Filipinima: Dijete (5) odnijela poplava

Spasilačke službe trude se doprijeti do pogođenih, a pomoć otežano stiže jer su oštećeni aerodromi te jedino vojni letovi prometuju. Vlasti kažu kako je veći broj žrtava spasila evakuacija najugroženijih, a na najugroženijem području živi 12 milijuna Filipinaca.

Tajfun se sad kreće prema Vijetnamu gdje gdje je već evakuirano više od 100 tisuća ljudi. Na kopno bi trebao udariti sutra. (Media servis)