Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Peruanci nadmašili Poljake

Otkriven najveći kip Isusa Krista

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stotine Peruanca, uključujući i predsjednika te zemlje Alana Garciju, prisustvovalo je otkrivanju najveće statue Isusa Krista na svijetu.

Peruanski Isus visok je čak 37 metara, a iako je prouzročio mnoge kontroverze među Peruancima, to nije bilo vidljivo na otkrivanju statue. Proslava je tekla uz muziku, slavlje i veliki vatromet. Sam predsjednik Garcia osobno je otkrio najveću statuu Isusa Krista na svijetu.

Pročitajte i ovo Izvanredno stanje zbog vala nasilja u Ekvadoru Na granici s Ekvadorom Još jedna zemlja proglasila izvanredno stanje: Razbuktava se val nasilja, stiže vojska kao potpora Ilustracija Različiti običaji Pšenica, panjevi, slama, a onda je došlo i drvce: Nekad se danas slavila Nova godina

'Gospodine naš, Isuse Kriste, molim te donesi mir u našu zemlju. Materijalne stvari mogu učiniti puno, ali malo toga nešto vrijedi ako ne postoji transcendentna i drugačija poruka, a to je ono što si Ti donio među nas ovdje', poručio je okupljenim vjernicima Garcia.

Ceremoniji otkrivanja prisustvovao je i apostolski nuncij u Peruu, monsinjor Bruno Musaro. 'Bio sam poprilično uzbuđen ovakvim pokazivanjem vjere', rekao je nakon ceremonije. Golemog Isusa izradili su majstori u Brazilu, otkud je u komadima stigao u Peru, na lokaciju iznad prijestolnice Lime, gdje je sastavljen. Peruanski Isus nadmašio je dosadašnjeg rekordera u Poljskoj, čija je visina samo metar manja. na trećem mjestu po veličini jest onaj iz Rio de Janeira, visine 30 metara.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene