Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

USKORO UŽIVO SDP sazvao izvanrednu presicu, komentirat će odluku Ustavnoga suda

Arehološko nalazište

'Ovo će otkriće zasjeniti blago iz Tutankamonove grobnice'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski arheolog tvrdi da je otkrio mjesto u Egiptu na kojem se nalaze relikti koji bi mogli zasjeniti i one otkrivene u Tutankamonovoj grobnici.

John Romer, 72-godišnji britanski arheolog, kaže kako vjeruje da se na području egipatskog Luxora, nalaze grobnice tri Visoka svećenika: Herhora, Piankha i Menkheperrea, piše Business Standard.

Pročitajte i ovo Skrnavljenje erdutskog groblja - 1 Užas u Erdutu Napravili kaos na groblju, najgori stradala posljednja počivališta dviju djevojčica: "To može samo nečovjek napraviti" Tutankamon (Foto: Arhiva/AFP) Radari će riješiti misterij Posljednja Tutankamonova tajna: Počela potraga u grobnici

Tvrdi da ima dokaze da su zagrobna blaga uzeta iz obližnje doline, ondje stavljena radi sigurnosti.

Jedina osoba koja je radila na iskopinama na području doline Wadi el-Gharbi, je Howard Carter. On je radio na tom mjestu samo dva tjedna 1916. godine, a ondje je pronašao vapnenac, identičan onome koji se nalazio u kraljevskim grobnicama.

VELIKO OTKRIĆE Pronađena mumija zaboravljenog faraona

'Herihor je najvjerojatnije zakopan u lijesu od zlata, kao i Tutankamon 200 godina prije. Vjerojatno je da ćemo ondje pronaći pozlaćene statue i prijestolja', rekao je Romer koji za početak rada na nalazištu treba još samo dozvolu egipatske Vlade.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene