Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Savjetnica demokratskog predsjedničkog pretendenta Baracka Obame u petak je podnijela ostavku, nakon što je objavljeno da je u intervjuu jednom škotskom listu protukandidatkinju Hillary Clinton nazvala "čudovištem".


Samantha Power, profesorica povijesti sa sveučilišta Harvard, vanjskopolitička savjetnica Baracka Obame posljednjih 14 mjeseci, podnijela je ostavku na tu dužnost uz "duboku ispriku" Hillary Clinton.

Vezani članci Prosvjed u Sarajevu - 5 Crni rekord u BiH, nikad više umrlih. Prosvjedi u Sarajevu: ''Mi nemamo vladu, imamo samo osobe na platnom spisku'' Dezinfekcija bolnice u Bratislavi, ilustracija Zbog optužbi za loše upravljanje pandemijom, slovački ministar zdravstva podnio ostavku

"Prošloga ponedjeljka, dala sam neoprostivu opasku koja predstavlja odstupanje od moga često izraženog divljenja senatorici Clinton i od duha, smisla i cilja Obamine kampanje", navela je Power u izjavi o ostavci, uz "najdublje isprike senatorici Clinton, senatoru Obami" i dosadašnjim suradnicima iz stožera.

"Ona je, također, i čudovište. To je 'off the record'. Ona ne preza ni od čega?", rekla je Power u intervjuu listu "Scotsman", objavljenom u ponedjeljak.

List je zanemario napomenu da izjava nije za objavu ', odnosno da je 'off the record', te ju je ipak objavio.

Američki mediji prenijeli su tu opasku, nakon čega se Power odmah ispričala Clinton i Obami, ali je iz stožera bivše prve dame SAD-a zatražena njena ostavka.

Howard Wolfson, glasnogovornik Hillary Clinton, podsjetio je na ranije otpuštanje suradnika iz njezina stožera koji su govorili o Obaminoj mladenačkoj uporabi droge ili širili glasine da je musliman.

Nakon pobjede Clinton na predizborima u Teksasu, Ohiu i Rhode Islandu u utorak, utrka za demokratsku predsjedničku nominaciju ponovno je postala neizvjesna, a predizborna retorika se opet jako zaoštrila.