Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najgora napojnica ikad?

Ostavila mu napojnicu od 200.000 dolara, a onda...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Konobar iz jednog restorana u St. Louisu je jako iznenadio kada je dobio napojnicu od vrtoglavih 200.000 dolara. No, kasnije je otkrio da je ipak riječ o prijevari.

Jedan je konobar iz St. Louisa je doživio nešto nesvakidašnje pa je svoj doživljaj podijelio i s drugima putem Reddita. Naime, u jednom trenutku u restoran su došle dvije sestre, a kasnije im se pridružio i jedan muškarac. Jedna je sestra pokušavala razveseliti drugu koja je upravo prolazila kroz težak period u životu pa su stalno nešto naručivale, piše Huffington post.

'Tijekom obroka, sestra koja je plaćala račun s vremena na vrijeme bi porazgovarala sa mnom i govorila mi da je danas ona moj anđeo čuvar te da ne kažem njezinoj sestri koliku mi je napojnicu dala', kazao je konobar.  Nakon što su napustili restoran, konobar je pogledao račun i imao što vidjeti – na račun koji je iznosio 111 dolara, žena je ostavila napojnicu od čak 200.000 dolara!

>> Restoran u kojem nikako ne primaju napojnice

'Realan sam pa sam odmah otišao do menadžera restorana. Direktor marketinga i menadžer su također bili u nevjerici kada su vidjeli račun pa su odlučili nazvati tvrtku za obradu kreditinih kartica. Iako mi je sve to poprilično sumnjivo, svakako je bilo lijepo zamisliti kako bi bilo dobiti sav taj novac', kazao je konobar.

Nakon tog poziva, sve im je bilo jasno. Naime, banke ne isplaćuju prekomjerne napojnice, 30 posto veće od računa. 'To je pomalo ludo jer nerijetko primama takve napojnice od redovitih gostiju', kazao je. No, u banci su im rekli da se takve stvari često događaju kada netko, primjerice, dobije na lutriji. 'Mislim da nikad nitko nije dobio ovakvu napojnicu, pitanje je je li na računu uopće bilo toliko novca na računu', kazao je.

Ipak, čitatelji Reddita su mu poručili da je bio žrtva prijevare jer se ta metoda često koristi kako bi se izbjeglo plaćanje računa. 'Gost treba samo staviti neki veliki iznos na račun i Visa ga neće obraditi. Budući da su iznos i napojnica napisani rukom, znači da se taj iznos unosi nakon što gost napusti restoran, a čak i da Visa odobri takav iznos, vlasnik kartice kasnije može nazvati banku i tvrditi da je riječ o prijevati nakon čega se cijeli račun poništava', napisao mu je jedan čitatelj.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Adekvatno plaćeni' Restoran u kojem nikako ne primaju napojnice Slika nije dostupna Ljubazna konobarica Napojnica koju će pamtiti do kraja života...

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene