Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Osmero afganistanske djece poginulo je dok su se igrali raketom ostavljenom u selu u provinciji Kunduz na sjeveru zemlje, objavili su dužnosnici.


Incident se dogodio u okrugu Ali Abad, gdje su talibani u subotu izveli nekoliko raketnih napada u želji da ometu odvijanje parlamentarnih izbora.

'Sedmoro ih je pognulo na mjestu događaja, a jedno na putu u bolnicu', rekao je guverner okruga Habibullah Mohtashim. Dodao je da se možda radi o raketi koju su ispalili talibani ali nije eksplodirala ili je ostavljena i trebala poslužiti za buduće napade.

Vezani članci Predsjednik Zoran Milanović Milanović: ''Hrvatski posao u Afganistanu je gotov, osobito nakon ugovora SAD-a i talibana...'' Američki vojnici u Afganistanu Prvi put nakon potpisivanja sprazuma: Amerikanci izveli zračni napad na talibane

Neeksplodirana sredstva, ostavština tridesetogodišnjeg rata pokrenutog sovjetskom invazijom na Afganistan, ubila su dosad tisuće stanovnika te zemlje.

>> Talibani: Ubili smo ih jer su dijelili Biblije na lokalnom jeziku

Prema UN-u, minski je sumnjivo više od 650 četvornih kilometara, a u prvih pet mjeseci ove godine pronađeno je 11.000 protupješakih mina i 380.000 komada ostalih eksplozivnih naprava. (Hina)