Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vandalizam u BiH

Oskvrnute postaje križnog puta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nepoznati počinitelji oskvrnuli su skoro sva postolja za postaje križnoga puta u Stocu u noći na subotu nakon što je u tome gradu na jugu BiH održana procesija povodom svetkovine Velikoga petka.

Kako su potvrdili u MUP-u Hercegovačko-neretvanske županije, nakon jutrošnje dojave o oskvrnuću postolja na postajama ddnevnik.hr/tema/krizni+ptukoje se nalaze na uzvišenju koje vodi k povijesnoj srednjovjekovnoj utvrdi, pripadnici policije su proveli očevid.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik obrana želi Schmidtovo svjedočenje Nastavljeno suđenje Dodiku, a on poručio: "Ovo je namješteni politički proces" Iris Žerić, koordinator kampa Lipa Migrantski kamp Lipa Nakon što je razbijen krijumčarski lanac koji je zarađivao milijune eura Dnevnik Nove TV doznao što se događa u kampu pored granice s Hrvatskom: "Ima ih na svakom koraku"

Utvrđeno je kako je dvanaest od 14 postolja djelomično ili potpuno uništeno tijekom noći. Iz MUP-a su naveli da policija intenzivno traga za počiniteljima.

Potresan križni put - O trgovini ljudskim bićima, pedofiliji i vjerskim progonima

Nisu mogli potvrditi ima li ovaj izgred međunacionalnu ili vjersku pozadinu. Tijekom jučerašnje procesije križnoga puta na Veliki petak u kojoj je sudjelovalo oko 2000 vjernika ova su postolja bila netaknuta.

Po objašnjenju iz župnog ureda u Stocu, križevi nisu uništeni jer se svaki put nakon križnoga puta sklanjanju na sigurno. Oko postavljanja postaja križnoga puta u Stocu u nekoliko navrata je prosvjedovala manja skupina stolačkih bošnjačkih povratnika okupljena oko Foruma mladih. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene