Obavijesti Video Pretražite Navigacija
IS preuzeo odgovornost

Bombama upali u restoran, zarobili taoce, pucaju na policiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Naoružani napadači upali su u petak u restoran u koji zalaze stranci u diplomatskoj četvrti glavnoga grada Bangladeša i uzeli taoce.

Jedan je policajac poginuo, a tri su ranjena u razmjeni vatre s napadačima u restoranu Holey Artisan i četvrti Gulshan, rekao je policijski dužnosnik. Dodao je da se u restoranu nalaze stranci i da policija priprema napad kako bi oslobodila taoce iz ruku napadača kojih točan broj nije naveden.CNN navodi kako je u restoranu 20 talaca.

Pročitajte i ovo Izraelski napad na Rafu RATNE STRAHOTE "Tragedija, djevojčica je rođena kao siroče": Spasili bebu čija je majka ubijena u napadu Ilustracija teško je ozlijeđena Strava u Zagrebu: Ponudio djevojci prijevoz pa je nakon svađe izbacio iz auta, udario i vukao po cesti

Za ovaj napad odgovornost je preuzela Islamska država priopćivši da je u njemu ubijeno više do 20 osoba, javlja Reuters. Ima li ozlijeđenih i poginulih civila u napadu još nije službeno potvrđeno.

Američki State Department na Twitteru je potvrdio da se odvija talačka kriza u diplomatskoj četvrti Dhake.Holey Artisan restoran u otmjenoj četvrti Gulshan u Dhaki napalo je osam do devet napadača.

Glasnogovornik vlasti ispričao je kako su napadači bacili bombe na policiju. Jedan je policajac poginuo, a dvojica su ranjena u pucnjavi koja je izbila dok su okruživali restoran.

Stanar blizu mjesta događaja rekao je kako se mogla čuti povremena pucnjava gotovo tri sata nakon početka napada. 'Tamo je kaos. Ulice su blokirane. Ondje se nalaze deseci policijskih komandosa', rekao je Tarique Mir.

Bangladeš je pogođen nizom napada pri čemu su se uglavnom koristile mačete, a ne vatreno oružje, a mete su sekularni blogeri, ateisti, intelektualci i pripadnici vjerskih manjina u ovoj uglavnom muslimanskoj zemlji sa 160 milijuna stanovnika.

U tri godine ubijeno je više od 50 osoba, a napadi se uglavnom pripisuju džihadističkim skupinama. (I.D. /Hina) 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene