Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijateljska utakmica

Novi skandal Orbana: Nosio šal s kartom povijesne Mađarske koja sadrži velike dijelove Hrvatske

Mađarski premijer Viktor Orban izazvao je novi skandal. Na prijateljskoj utakmici nogometne reprezentacije pojavio se noseći šal s kartom povijesne Mađarske koja sadrži velike dijelove Hrvatske, ali i drugih zemalja.

Teritorije na kojima su Mađari uglavnom bili manjina, Budimpešta je izgubila nakon Prvog svjetskog rata mirovnim sporazumom koji je Orban nazvao smrtnom kaznom.

Mađarski premijer Viktor Orban je na prijateljskoj utakmici nogometne reprezentacije pojavio se noseći šal s kartom povijesne Mađarske koja sadrži velike dijelove Hrvatske, ali i drugih zemalja. 

Premijer Andrej Plenković je rekao da nije vidio snimku na kojoj mađarski premijer u vrijeme održavanja Svjetskog nogometnog prvenstva nosi šal "Velike Mađarske".

Pročitajte i ovo Viktor Orban Protivi se i novom prijedlogu Orban oštro napao europsku politiku: "Sankcije Rusiji su korak prema ratu. Blizu smo da postanemo zaraćena strana"

"Što se tiče šala, nisam to vidio, ne stignem se baviti tuđim šalovima... Što se tiče teritorijalnih pretenzija na Hrvatsku od bilo koga, uključujući Mađarsku apsolutno su neprihvatljive, za nas to nije opcija", zaključio je Plenković.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene